23948sdkhjf

Dagli’Brugsen på kanten til lukning

Dagli’Brugsen i Lendum er på vej mod lukning på grund af faldende omsætning.
Om kort tid kan det være slut med at handle i Dagli'Brugsen i Lendum.

Økonomien har længe skrantet og bestyrelsen indkalder derfor 12. november til ekstraordinær generalforsamling i Lendum Borger- og kulturhus, skriver Nordjyske Stiftstidende Vendsyssel.

Faldende omsætning
- Hvis lokalbefolkningen ikke fatter, at der skal være overskud for at drive Dagli'Brugsen videre, så må vi indstille til lukning, siger bestyrelsesformand, Morten Klyvø til Nordjyske Stiftstidende Vendsyssel.

Han fortæller, at der har været faldende omsætning siden finanskrisen. Man er nu nede på en årsomsætning på 12 millioner kroner. Han oplyser, at Coop har stillet bestyrelsen stolen for døren.

Sikkerhed på en halv million
- Coop kræver en sikkerhed på 500.000 kroner for fortsat at levere varer. Vi har ikke de penge. Hvor skulle vi få dem fra. Vi kan ikke gå i banken med vore regnskaber og få et lån, siger Morten Klyvø til Nordjyske Stiftstidende Vendsyssel.

Ifølge Klyvø har det været afholdt flere borgermøder for at få folk til at lægge deres indkøb i brugsen, men da arbejdspladserne er udenfor byen pendler folk frem og tilbage og køber ind andre steder.

Hvis medlemmer stemmer for lukning 12. november følger en sidste generalforsamling 26. november.

- Hvis ikke vi lukker nu, risikerer vi at gå konkurs. Hvis vi afvikler efter aftale med Coop, kommer vi ud af det med skindet på næsen og alle vil kunne få det, de har krav på. Hvis private vil købe butikken, som vi ikke skylder noget i, vil vi være forhandlingsvillige, siger Morten Klyvø til Nordjyske Vendsyssel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094