23948sdkhjf

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Nu bliver leverpostej solgt i genbrugsplast
Fødevareproducenten Hanegal går nye veje på emballageområdet: Virksomheden har igennem en årrække modtaget henvendelser fra forbrugere, som ønsker at kunne købe Hanegals økologiske leverpostej i andre typer materiale end aluminium. Og det ønske imødekommer Hanegal nu.

Forbrugerønsket er begrundet i aluminiumsallergi, som især en del børn lider af i en årrække efter vaccinationer, der indeholder aluminium, oplyser virksomheden.

Med de nye postejbakker støtter Hanegal ifølge eget udsagn også bestræbelserne på at indføre mere genanvendt materiale i fødevareindustrien.

Hanegal har undersøgt markedet for alternative emballageløsninger, og valget er nu faldet på sorte C-PET-bakker, som består af 80 procent genbrugsplast. Det er en plasttype, som i fremtidens affaldsanlæg kan sorteres til genanvendelse.

Hanegal indførte dette genanvendelige plastmateriale ved tidligere introduktion af en vegansk postej, og nu vil den klassiske leverpostej altså følge efter.

- Erfaringerne er gode, og selv om prisen på C-PET-bakkerne er højere end aluminium, så har vi valgt, at postejpriserne fastholdes på nuværende niveau.

- Dette valg er en investering i fremtiden og i indsatsen for at højne den cirkulære økonomi. Det er en naturlig handling for Hanegal at tage medansvar for udviklingen i samfundet. Det er de værdier, virksomheden er bygget på, siger Fie Graugaard, chefideolog og medejer.

De nye postejbakker introduceres i første omgang i Rema 1000’s butikker. Den norske kæde lancerede i maj ligeledes en strategi på emballageområdet og indførte kødbakker af genbrugsplast.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172