23948sdkhjf

Nyt, glutenfrit bageri har knækket smagskoden

Forbrugertest skaber glæde hos Nordic Gluten Free Bakery

Efter en målrettet udvikling af glutenfrie bageriprodukter har det midtjyske Nordic Gluten Free Bakery tilsyneladende ramt plet hos forbrugerne.

Det konstaterer Teknologisk Institut efter et forbrugerstudie på produkterne i instituttets sensoriklaboratorium i Aarhus. Testen viste ifølge instituttet en signifikant højere præference i forhold til konkurrerende glutenfrie produkter - og at Nordic Gluten Free Bakerys produkter blev lige så højt prioriteret som de testede ikke-glutenfrie produkter.

Nordic Gluten Free Bakery blev stiftet i 2017 og har siden da udviklet et bredt sortiment af brød og kager.

Med det formål at blive klogere på produkternes succes hos glutenallergikere og personer med en glutenfri livsstil allierede virksomheden sig med Teknologisk Institut for at få produkterne testet i Instituttets sensoriklaboratorium.

-I vores dialog med kæderne er det vigtigt, at vi selv kan stå inde for produkterne, og at indkøberne anerkender kvaliteten. Det er dog endnu mere overbevisende, hvis vi kan fremvise dokumentation på forbrugernes vurdering. Derfor besluttede vi at få gennemført en forbrugertest, siger Laila Finding, indehaver af Nordic Gluten Free Bakery.

Test på forbrugere i smagsbokse
I forbrugertesten blev produkterne testet på 60 forbrugere. De blev rekrutteret fra Teknologisk Instituts forbrugerdatabase. Der blev testet på både mænd og kvinder i alderen 18-65 år. Der blev testet på tre kategorier: Grove stykker, håndværkere og rugbrød. Forbrugerne testede produkterne op mod både konventionelle (ikke-glutenfrie) produkter samt konkurrerende glutenfrie produkter.

Læs også: Nyt, glutenfrit bageri satser på et gennembrud

Faglig leder Eva-Marie Lange fra Teknologisk Institut gennemførte studiet i samarbejde med Nordic Gluten Free Bakery:

- Sensoriklaboratoriet er indrettet med individuelle smagsbokse, så der foretages en uforstyrret vurdering af produkterne. På den måde kan vi teste produkterne på flere kriterier, end hvis man står i et supermarked. Virksomheden opnår derfor størst mulig sikkerhed i de svar, der kommer retur, forklarer hun.

Der blev i testen spurgt ind til parametre som den overordnede vurdering af produkterne, deres smag, udseende, skorpe og konsistens.

- Vi er rigtig stolte over og glade for, at vores egen vurdering af produkternes kvalitet er blevet bekræftet via dette forbrugerstudie. Vi vil nu bruge resultatet til at få de sidste aftaler på plads med kæderne, konstaterer Laila Finding fra Nordic Gluten Free Bakery.
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Blodrøde tal i brugsforening

46 år i Kvickly er slut

Krigen ulmer i dansk discount

Vestermarie Brugsforening i minus

Ingen ny Lidl i Tårnby

Fødevaresalget droppede i feriefri marts

Nyhedsbrev

1

Efter mere end 100 butikslukninger: Nu vil Fakta ekspandere igen

Føtex vil sikre mad til bierne

Coca-Colas salg overrasker

Danish Crown blev afpresset med trusler om gift i varer

Trusler om forgiftede fødevarer i supermarkeder har igangsat efterforskning i flere europæiske lande.

Netsupermarked ramt af leverandørkonkurs

Danske fødevarefirmaer truet med mystisk pulver

I udlandet har madproducenter fået lignende breve

Årets første Samsø-kartofler er solgt for 36.000 kroner

Salling Group køber årets første 24 kilo Samsø-kartofler for 36.000 kroner.

De danske øl bliver tyndere: Alkoholfrit er et hit

Easyfood fortsætter væksten både her og der

Hurtig mulighed for at aflevere pant vender tilbage

Beiers chokoladebutikker hårdt ramt af solen

Skraldere skal have lettere adgang til mad

Supermarkeder smider mad ud, for foræres den væk, skal der betales moms. En arbejdsgruppe skal se på reglerne.

Toms Gruppen mistede næsten 10 millioner

Coop.dk udfordrer discount på økologi-priser

Bilka inviterer børn i trafikskole

Landmad.dk får comeback

Lagkagehuset åbner i Køge

Forkerte kerner endte i hvidkålssalat

Crowdfunding: Halv million til Vilsund Blue på 21 minutter

Mille Food på vej med tre nye produkter

Hov - der var gluten i glutenfri fisk

Stryhns debuterer som øko-producent

Sildekrig: Fyn og Bornholm strides om ’Christiansø’

Ukogte kæmperejer tilbagekaldt: Kunder kan få maveonde

Mayonnaise ramt af skimmelvækst

Sandwich i Netto tilbagekaldes grundet manglende mærkning

Aldi tilbagekalder schnitzler efter fund af glassplinter

Stor brandbil stjålet i nat: Kørt ind i mur ved Fakta

Økologiske marker fylder snart lige så meget som Fyn

Ris med risiko for insekter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Skal du på messe?

Sæson for sommertrøfler

Hvordan overvinder butikkerne udfordringen med at møde kunderne både offline og online?

GS1 medlemsdag i Ringsted

Se Kärcher innovative BR 35/12 C gulvvasker

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

Kan shuttlesystemer optimere dit lager?

Nyt bestyrelsesmedlem i FlexPOS ApS

Sikring af Spillearkaden i Tivoli

Emballagedesign i e-handel er effektiv branding

NYHED! West Greenland hellefisk – en ægte delikatesse

Undgå usalgbare varer med en fornuftig palletering

Mors Dag

Råt og feminint

Bæreposen der giver trafik til ARK Boghandels website

Undgå bøder for fejlbehæftede pallelabels: Tag et gratis online lynkursus

Aalborg Byrådssal og medborgerhus

42.000 m2 gulv fra Gerflor DLW til Herlev Hospital

Elteknisk totalleverandør går forrest med grønne arbejdsbiler

Husk den 14. juni 2019

Fokus på arbejdsmiljø og ergonomi

Svævende lysende øer

Gratis forretningsrejser til Elbląg, Poland for de danske virksomheder

Dansk Halbyggeri: On-site løsninger i komplekst projekt

Send til en kollega

0.217