23948sdkhjf

Kasserede østjyske tomater bliver forvandlet til gourmet-ketchup

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Høbjerg Gartneri ved Grenaa må hvert år kassere tusindvis af grønne, umodne tomater, men det er der nu fundet en løsning på – de skal forvandles til gourmet-ketchup i samarbejde med Michelin-kok

Kigger man ind i Peter Drejer Nielsens drivhus, så hænger der grønne, umodne tomater på stribe.

Men sådan har det ikke altid været. Hos Høbjerg Gartneri får de grønne tomater nemlig normalt ved denne årstid lov at gå til. Men det er der nu fundet en løsning på i samarbejde med Michelin-kokken Per Mandrup.

Som noget helt nyt skal der nemlig laves gourmet-ketchup af de grønne tomater.

- Vi er rigtig glade for, at vi har fundet den her løsning. At vi kan udnytte et produkt, som normalt går til spilde, forarbejde det og bruger det til noget, som kan sælges, siger Peter Drejer Nielsen, ejer af Høbjerg Gartneri, til TV2 ØSTJYLLAND.

Gartneriet har hvert år en overproduktion på mindst ét ton tomater. Det betyder, at der kan produceres meget gourmet-ketchup, og det giver rigtig god mening for gartneriet.

- Det kan i bedste fald betyde flere arbejdspladser og flere arbejdstider, og at vi udnytter vores sæson bedre. Og i og med at vi har dyrket tomaterne og de sidder der, så er det jo dumt ikke at udnytte dem, siger Peter Drejer Nielsen.

Tomaterne skal bruges til gourmet-ketchup i forskellige versioner. En opgave som har været spændende at udvikle for Per Mandrup. Ifølge ham bliver den helt unik.

- Det, som er interessant i den her ketchup, er, at vi faktisk går ind og arbejder med de grønne tomater. Prøver at finde ud af, hvordan vi kan få skilt nogle af de her bitter stoffer og ting ud af de grønne tomater. Og det kan vi faktisk ved at fryse dem, blende dem og så dræne den væske af, så ryger der rigtig meget af bitterstoffet af, siger han.

Det er dog ikke alle, som synes lige godt om den nye opfindelse. Svinene – Steff, Houlberg, Gøll og Tulip plejer, at få de kasserede tomater, men det er slut nu.

-Nu skal de bare laves til ketchup fremover. Det er lidt synd for jer, lyder det fra Peter Drejer Nielsen imens han serverer en sidste omgang grønne tomater for grisene.

Det forventes, at den nye ketchup er på hylderne om et årstid.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
5

Ekspert: Føtex-reaktion virker helt ude af proportioner

Føtex kommer til at virke som en brutal arbejdsgiver efter fyring, siger ekspert.

Madklubben vil nu også lave måltidskasser

Købmanden i Gudme lancerer app og levering til døren

Nu skal de tabte kunder vindes tilbage.

Klima ved køledisken: Sociologistuderende skal undersøge danskernes indkøbsvaner

Arla hælder milliarder i danske fabrikker

Safterne stiger på Thisted Bryghus

Tendens fra caféer og restaurationer får nu bryghuset til at kaste sig over andet og mere end øl

Nyhedsbrev

Politiet rykkede ud til masseslagsmål ved Bazar Vest

Prisvindende Rema-mand får betroet Rema-opgave

18-årig ansat fyret for at spise kanelsnegl i Føtex

Lurpak og sydlandsk ost giver fremgang for Arla

BR's nye chef vil begejstre med oplevelser

Legetøjskæden BR har fundet sin nye chef. Første opgave bliver at sætte de gode oplevelser i centrum og genskabe legetøjets magi, fortæller Salling Group

Detailgiganten Walmart øger salg i butikker og på nettet

Irma inviterer København til byens største madfest

Stigende interesse for at møde menneskene bag maden får Irma til at holde messe i Forum for de københavnske forbrugere

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Forskere udvikler nyt våben der kan afsløre kopivarer

Forskere fra Københavns Universitet har opfundet et kemisk fingeraftryk, der kan afsløre en kopivare.

Vestfyen siger farvel til direktør

Mange udskiftninger i ledelsen gør efterforskning af Top-Toy vanskelig

Top-Toys konkurs er under kulegravning, men en hæsblæsende udskiftning i toppen vanskeliggør forløbet.

Matas slår to butikker sammen i Fredericia

Ny Matas rykker ind i Fætters BR's gamle lokaler.

Tyske Lidl vil åbne over 100 nye butikker i Danmark

Over de næste år vil den tyske supermarkedskæde Lidl næste fordoble antallet af butikker i Danmark.

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

I Canada giver de bøder for fejl

Ekspert argumenterer for, at kæderne skal indføre en bødeordning ved prisfejl.

1

Netto-chef fyret: Gav storkunde særbehandling

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

S ved stadig ikke hvad en pakke cigaretter skal koste

Dyrere øl sender Heinekens salg i vejret

Coop glad for emballage-stramning

Barbie-dukker sikrer Legokonkurrent bedre regnskab end ventet

Stort flertal af danskerne vil hæve cigaretpris til 60 kroner

Håndværkere gjorde historisk fund under gulv i bryghus

Netto åbner butik i Sæby

Interflora giver halv million til ensomme danskere

Tenax tilbagekalder sild

Skal spare 350 millioner: Danish Crown skærer 400 stillinger

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Oste Sommelier

NYHED I KALU: Økologisk Ellevang-gris

CO2 neutralt website

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

RollDolly fra DT Rullecontainer

Status på dag 1 på LogiMAT: FANTASTISK

Twister - den farverige spot

Selvhjælp til din GS1-faktura?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Pop-Up væg (tekstil)

Extramultus - elastiske bånd til fødevareindustrien

Kø nummersystem hos Bruun Rasmussen Auktioner

SSI Schäfer leverer automationsløsning til PostNord og Stadium

Tak til alle som besøgte os på vores stand på Stockholm furniture fair 2019

Mød PALOMAT® på LogiMAT 2019

Flemming fejrer 25 år som »Brandmand« i EL:CON

Danish IP Fair 2019 - The Next Big Thing

Konkurrence for studerende: Hvad er din vildeste idé til fremtidens grønne smart-cities?

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Opdateret facadebelysning

For mindre end kr. 25 om dagen opnås højere indtjening og besparelse af CIT...

Michael er udlært elektriker hos EL:CON – og ser frem mod nye projekter

Jakob er lærling hos EL:CON i Viborg – og fortsætter som udlært elektriker ...

Overskudsvarme fra køleanlæg bruges som fjernvarme

Send til en kollega

0.139