23948sdkhjf

Kasserede østjyske tomater bliver forvandlet til gourmet-ketchup

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Høbjerg Gartneri ved Grenaa må hvert år kassere tusindvis af grønne, umodne tomater, men det er der nu fundet en løsning på – de skal forvandles til gourmet-ketchup i samarbejde med Michelin-kok

Kigger man ind i Peter Drejer Nielsens drivhus, så hænger der grønne, umodne tomater på stribe.

Men sådan har det ikke altid været. Hos Høbjerg Gartneri får de grønne tomater nemlig normalt ved denne årstid lov at gå til. Men det er der nu fundet en løsning på i samarbejde med Michelin-kokken Per Mandrup.

Som noget helt nyt skal der nemlig laves gourmet-ketchup af de grønne tomater.

- Vi er rigtig glade for, at vi har fundet den her løsning. At vi kan udnytte et produkt, som normalt går til spilde, forarbejde det og bruger det til noget, som kan sælges, siger Peter Drejer Nielsen, ejer af Høbjerg Gartneri, til TV2 ØSTJYLLAND.

Gartneriet har hvert år en overproduktion på mindst ét ton tomater. Det betyder, at der kan produceres meget gourmet-ketchup, og det giver rigtig god mening for gartneriet.

- Det kan i bedste fald betyde flere arbejdspladser og flere arbejdstider, og at vi udnytter vores sæson bedre. Og i og med at vi har dyrket tomaterne og de sidder der, så er det jo dumt ikke at udnytte dem, siger Peter Drejer Nielsen.

Tomaterne skal bruges til gourmet-ketchup i forskellige versioner. En opgave som har været spændende at udvikle for Per Mandrup. Ifølge ham bliver den helt unik.

- Det, som er interessant i den her ketchup, er, at vi faktisk går ind og arbejder med de grønne tomater. Prøver at finde ud af, hvordan vi kan få skilt nogle af de her bitter stoffer og ting ud af de grønne tomater. Og det kan vi faktisk ved at fryse dem, blende dem og så dræne den væske af, så ryger der rigtig meget af bitterstoffet af, siger han.

Det er dog ikke alle, som synes lige godt om den nye opfindelse. Svinene – Steff, Houlberg, Gøll og Tulip plejer, at få de kasserede tomater, men det er slut nu.

-Nu skal de bare laves til ketchup fremover. Det er lidt synd for jer, lyder det fra Peter Drejer Nielsen imens han serverer en sidste omgang grønne tomater for grisene.

Det forventes, at den nye ketchup er på hylderne om et årstid.

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Vegansk hudpleje vinder frem – også i supermarkederne

Det er ikke kun i kosten, at mange fravælger produkter med animalske ingredienser.

Million-renovering i Føtex

Et tociftret millionbeløb skal gøre Føtex-butikken i Nyborg helt up to date.

Salling Group investerer aggressivt i Netto

Klar til at bruge en historisk stor andel af Salling-formuen for at fastholde førerposition.

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Dansk trang til økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Regeringen og DF imod en aldersgrænse for køb af lattergas

Nyhedsbrev

Lidls julesalg støtter Danske Hospitalsklovne

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Stor stigning i efterspørgslen på plastikfri dagligvarer

Onlinesupermarkedet Økovejen.dk melder om en stor stigning i efterspørgslen på plastfri produkter. Forsker bekræfter tendensen og forventer ny lovgivning på området indenfor få år.

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Erhvervsminister vil begrænse salg af lattergaspatroner

Over 2.400 kunder fejrede åbningen af Lidls nye butik i Hillerød

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Se her hvor Irma sætter hjertestartere op ved butikker

EU strammer reglerne for transfedt i mad

1

Store drømme for kæmpe center i Nyborg

Ny butikschef i den travleste Meny i Roskilde

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

Damme har Danmarks mest moderne brugs – for en stund

2

Slut med Løvbjerg i Skandeborg

Børn ned til syv år forkaster klassisk legetøj

Undersøgelser peger på, at børns legemønstre er under forandring. Hvorfor så Top-Toy ikke skriften på væggen?

Ankesag: Nye vidner i sag om sexchikane hos fastfoodkæde

Første madkollektion fra Søstrene Grene

Konkursramt bryggeri brygger igen

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Regeringen vil forbyde tynde knitreposer

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Millionerne flyder i Enorms insektprojekt

Trods flere års indsats: 7-Eleven kiosk lukker

Nu vil Fur Bryghus være kendt for mere end øl

Bryghus har næsten tidoblet produktionen

Danske slagterier afskåret fra eksport til Kina

Her vil Fødevarestyrelsen kontrollere i 2019

Hver tredje i Danmark laver aftensmad på højest et kvarter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Fredericia - og han tager gerne ansvar

Brandsikring af det nye Regionshospital i Gødstrup

Carsten Petersen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON i Glostrup

Glædelig jul fra JEROS A/S

Per er udlært elektriker – og fortsætter hos EL:CON i Roskilde

PALOMAT® Forhandler 2018!

Ny chef for FORCE Technologys Product Compliance-afdeling i Aarhus

Du kan nå det endnu!

FlexPOS kassesystem er klar med intuitiv selvbetjening

Ring 8612 8855: Cabi rådgiver virksomheder i konkrete situationer - gratis

Brug for hjælp 12 timer om ugen?

Øget efterspørgsel = flere medarbejdere

Er dit medicinske udstyr klar til den nye EMC-standard 1. januar 2019?

Airco montageskinner til klimaanlæg og køleaggregater m.v.

Design dit eget gulv – sammen med fransk stjernearkitekt

Gerflor DLW har leveret 8.000 m2 akustik linoleumsgulve til Europaskolen

Fransk virksomhed søger CE-certificieret legetøjsproducent i Europa.

Kompakt motorafbryder fra Schneider Electric med høj ydelse og mange muligheder

PALOMATer i alle regnbuens farver

Dyreværnet: Hver en donation og pote tæller

Spørg os om handicap - gratis

Glæd dig til vintertrøflen

Nyheder om emballage – Gå ikke glip af alt det gode...

SummIT 2018

Retro lampen Abell

Send til en kollega

0.367