23948sdkhjf

Kasserede østjyske tomater bliver forvandlet til gourmet-ketchup

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Høbjerg Gartneri ved Grenaa må hvert år kassere tusindvis af grønne, umodne tomater, men det er der nu fundet en løsning på – de skal forvandles til gourmet-ketchup i samarbejde med Michelin-kok

Kigger man ind i Peter Drejer Nielsens drivhus, så hænger der grønne, umodne tomater på stribe.

Men sådan har det ikke altid været. Hos Høbjerg Gartneri får de grønne tomater nemlig normalt ved denne årstid lov at gå til. Men det er der nu fundet en løsning på i samarbejde med Michelin-kokken Per Mandrup.

Som noget helt nyt skal der nemlig laves gourmet-ketchup af de grønne tomater.

- Vi er rigtig glade for, at vi har fundet den her løsning. At vi kan udnytte et produkt, som normalt går til spilde, forarbejde det og bruger det til noget, som kan sælges, siger Peter Drejer Nielsen, ejer af Høbjerg Gartneri, til TV2 ØSTJYLLAND.

Gartneriet har hvert år en overproduktion på mindst ét ton tomater. Det betyder, at der kan produceres meget gourmet-ketchup, og det giver rigtig god mening for gartneriet.

- Det kan i bedste fald betyde flere arbejdspladser og flere arbejdstider, og at vi udnytter vores sæson bedre. Og i og med at vi har dyrket tomaterne og de sidder der, så er det jo dumt ikke at udnytte dem, siger Peter Drejer Nielsen.

Tomaterne skal bruges til gourmet-ketchup i forskellige versioner. En opgave som har været spændende at udvikle for Per Mandrup. Ifølge ham bliver den helt unik.

- Det, som er interessant i den her ketchup, er, at vi faktisk går ind og arbejder med de grønne tomater. Prøver at finde ud af, hvordan vi kan få skilt nogle af de her bitter stoffer og ting ud af de grønne tomater. Og det kan vi faktisk ved at fryse dem, blende dem og så dræne den væske af, så ryger der rigtig meget af bitterstoffet af, siger han.

Det er dog ikke alle, som synes lige godt om den nye opfindelse. Svinene – Steff, Houlberg, Gøll og Tulip plejer, at få de kasserede tomater, men det er slut nu.

-Nu skal de bare laves til ketchup fremover. Det er lidt synd for jer, lyder det fra Peter Drejer Nielsen imens han serverer en sidste omgang grønne tomater for grisene.

Det forventes, at den nye ketchup er på hylderne om et årstid.



Hold dig opdateret med RetailNews

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Bagere uddeler gratis surdej til hjemmebrug

Op til Homemade Bread Day 17. november fejrer Guldbageren 30-årsdag med at uddele surdej over hele landet.

Dansk Retursystems nye fabrik får højteknologisk udstyr fra tyske Stadler

Irma kåret som Danmarks Mest Anbefalede Virksomhed

Salling-donation til kystplastprojekt

Føtex i Thisted skaffede penge til lokalt kystprojekt.

Driller konkurrenten: Sælger parfumer for 20 kroner i en time

I weekenden måtte Matas trække tusindvis af ordrer tilbage på grund af en fejl, og det har fået konkurrenten Nicehair i drillehumør.

Ekspert: Dagligvarehandel på nettet vil for alvor bryde igennem, når Amazon kommer

Nyhedsbrev

Meny stopper salg af Fitness Æg efter kritik

- Fitness Æg er et stort fupnummer. Snyd og rendyrket bullshit - et plat markedsføringsstunt, siger ekspert.

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Varmrøget laks tilbagekaldes efter fund af listeria

Danmarks Bedste Kollega arbejder i Netto

I alt 1.760 gode kolleger har været nomineret til prisen, som skal sætte fokus på fællesskab på jobbet.

Én deltidsansat skal kontrollere tobakssalg i hele landet

Der er afsat 0,7 årsværk til at kontrollere salg af alkohol og tobak i alle landets butikker.

Guldbager-kæden kæmper med store hygiejne-problemer

- Som forbruger skal man lige holde øje, før man går ind i en af de her butikker, siger ekspert.

Babysmoothies er ren slik

Ifølge en stor undersøgelse indeholder de populære babysmoothies en stor mængde frugtsukker, mens næringsindholdet er lavt.

Nemlig.com indgår samarbejde med SOS Børnebyerne

1

Dyreretsaktivister indrykker anti-Arla-annoncer

- Forbrugerne har krav på at vide, hvordan deres mælk produceres, skriver organisationen.

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Mus blev dyr for Netto i Thisted

Kaos i Matas - 2800 kunders ordrer annulleret

6

Søstre reserverede hus til Aldi i et år - så sprang kæden fra

Ny Netto i Jels

Område på charmeoffensiv i Aarhus: Åbner usædvanlig butik

Thy Turistforening har åbnet en butik i Aarhus. Her skal østjyderne blive interesseret i området.

1

Camilla er en af mange: Hundredevis af bagere må dreje nøglen om

Alt kan lade sig gøre i Menys nye madmekka i Nordhavn

På lørdag åbner Danmarks første bæredygtige madmarked i Nordhavn. Et madmekka, som udover vanlige og specielle varer får udeservering, alkoholbevilling og frisktappet mælk på flaske fra egen gård

22 nye Netto-butikker på vej næste år

I næste måned åbner Netto butik nummer 500 i Danmark.

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Hver femte dansker holder Mortensaften

Kasserede østjyske tomater bliver forvandlet til gourmet-ketchup

Risiko for metalstykker: Ymerdrys og rasp tilbagekaldes

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Britisk tobakskæmpe opbygger stort smøglager før brexit

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

1

Lidl afvist af udvalg

Ny mand på posten i Dagli’Brugsen

Brand lukker Spar i Bredebro

Lidl fejrede halloween ved at donere blod

Circle K og Børns Vilkår sikrer morgenåbent på BørneTelefonen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ferske kalkuner til Thanksgiving den 22. november

Implementering af AMCS Intelligent Optimering software til ruteplanlægning gennemført hos CNC

Så er vi igang på FoodTech messen - kig forbi!

Elsikkerhed og EMC i ét og samme hoved

Velkommen til Gs1 Denmarks julekalender 2018

Opret jobannonce nemt og gratis på Jobnet for Arbejdsgivere

Kontanter er forsat et væsentligt og betydeligt betalingsmiddel

Oplev PALOMAT® på dette års FoodTech messe

Har I også udfordringer med manuelle tunge løft?

Kursus 6.2.19: Forebyg og håndter stress

Mød os på Foodtech 2018

Sikker rekrutteringsproces på Jobnet for Arbejdsgivere

Har I også udfordringer med manuelle tunge løft?

Webinar: Bliv knivskarp på dimensioneringssoftwaren Ecodial

Sverige indfører obligatorisk elektronisk fakturering

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

Jarle er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg - og ekspert i solceller

November er Spar-penge-måned

Sikring mod skadedyr v/supermarked

Har I også udfordringer med manuelle tunge løft?

Sådan står alle døre åbne for dig

Transformation af lagerstyring og omsorgskultur på hospital

JEROS A/S på FoodTech 2018

Schneider Electric lancerer ny UPS: Kompakt og effektiv

Få svar på dine spørgsmål om seniorer i virksomheden

Send til en kollega

0.246