23948sdkhjf

Alt kan lade sig gøre i Menys nye madmekka i Nordhavn

På lørdag åbner Danmarks første bæredygtige madmarked i Nordhavn. Et madmekka, som udover vanlige og specielle varer får udeservering, alkoholbevilling og frisktappet mælk på flaske fra egen gård

De daglige madindkøb behøver ikke nødvendigvis at være noget, der bare skal overstås.

Alt kan lade sig gøre i Menys nye madmekka i Nordhavn, som ligger i Riffelsyndikatet, der før og under 2. Verdenskrig blev brugt til produktion af maskingeværer.

Det fortæller Meny i en pressemeddelelse. 

Vinduer, loft, søljer og bærende mure står, som de blev bygget dengang og har, siden våbenproduktionen under krigen blev ramt af sabotage, været brugt til produktion af støbeforme.

I dag huser bygningen Nordhavns nye Meny, som en forventningsfuld købmand ser frem til at åbne dørene for.

- Det er svært at forklare, hvor meget jeg glæder mig til at give kunderne store madoplevelser og inspiration. Hos os kan man vælge at få indkøbene overstået på vanlig vis, men man kan også vælge blot at komme forbi og drikke en friskpresset juice eller nyde et glas vin, mens man hygger med vennerne. Vi vil rigtigt gerne være et sted, man også kommer, når man ikke har indkøb for øje, men i stedet har lyst til at mødes med venner og familie over et glas vin eller lidt god mad, siger købmand, Mikael Lindegaard Kristiansen som af samme grund har skaffet alkoholbevilling og tilladelse til udeservering i forår – og sommerhalvåret.

Planen er, at den nye forretning skal "vende op og ned på, hvad et supermarked skal være og blive en slags laboratorium for supermarkedskæden, Meny," skriver virksomheden.

Med håndplukkede specialiteter fra ind – og udland og håndplukket personale af den allermest kompetente slags, som skal vejlede og inspirere kunderne under indkøbene.

Forretningen huser eksempelvis en kok, som af to omgange har været ansat på Noma pg en enkelt gang på The Fat Duck i London, som skal kræse om kunderne i Nordhavn.

Hun vil sammen med slagteren, sommelieren, fiskemanden og alle de andre madmedarbejdere sørge for en madoplevelse ud over det sædvanlige.

Butikken tilbyder økologisk mælk fra egen gård, som kunderne selv tapper i en glasflaske, der tages med hjem og bringes retur for opfyldning.

Frugtglade folk vil kunne udskære deres egen ananas på en ananas-robotmaskine og købe friskpresset juice i en juicebar.

Kunderne rister selv den kaffe, de skal drikke derhjemme og blander selv de økologiske korn- og grynprodukter, som købes i løsvægt. For blot at nævne nogle af mulighederne.

Og det hele er bæredygtigt.

- Det må være enhver købmands drøm at stå for åbningen af Danmarks første bæredygtige og innovative madmarked. Vores slagter, grønthandler, sommelier, fiskemand, kok, ostehandler, øvrige madarbejdere og jeg selv, glæder os rigtigt meget til at byde velkommen til Meny i Nordhavn og vise kunderne, hvad en indkøbsoplevelse også kan være, siger Mikael Lindegaard Kristiansen, som åbner dørene for den nye butik lørdag d. 10. november.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11