23948sdkhjf

Thanksgiving bestemmer, hvornår julen starter i Danmark

Både i Aarhus og Esbjerg bliver julebelysningen tændt tidligere på grund af amerikanernes Thanksgiving.

Hvis du synes, at julen falder lidt tidligt i år i byer og butikker, ja, så er du ikke helt forkert på den.

Der bliver hos flere gade- og cityforeninger fyret op for julelys og pynt en weekend tidligere, end de plejer.

Årsagen skal findes i USA. Thanksgiving falder altid næstsidste torsdag i måneden, og dagen efter er der Black Friday. I år falder Thanksgiving tidligt, hvilket betyder, at Black Friday falder på den næstsidste fredag i november og ikke den sidste.

I Aarhus er juleparaden, hvor julemanden ankommer og tænder julebelysningen, rykket fra den tredjesidste fredag i november til den fjerdesidste fredag i november. Det er noget, Gadeforeningen Strøget i Aarhus har set sig nødsaget til, fortæller formand Lars Svendsen.

- Datoen reguleres af Black Friday. Det vil sige, at det i princippet er amerikanerne, der bestemmer, hvornår julen indfinder sig i Aarhus' midtby, siger Lars Svendsen til DR Østjylland.

De to store handelsdage, Black Friday og Juleparaden, skal ikke stå skulder ved skulder, forklarer Lars Svendsen.

- Vi har altid sagt, at det er to store begivenheder inden for detailhandlen, som vi ikke vil blande sammen. Derfor har vi altid skilt dem ad med en weekend imellem. Det vil sige, der skal være 14 dages forskel på de to events, siger han til DR Østjylland.

Stjernehimlen på Strøget i Aarhus, der tændes ved juleparaden, er med sine 700.000 LED-lys én af Europas største julebelysninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111