23948sdkhjf

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Det går stærkt hos Smartbake. Så stærkt, at man ikke lige har fået fikset dørklokken ved hoveddøren i virksomhedens nye domicil i Hasselager syd for Aarhus.

Men der er også sket meget, siden stifterne Anders Høy og Steffen Bagge etablerede Smartbake i sommeren 2017 efter gennem flere år at have drevet iposen.dk og KringleXpressen.dk, bagerverdenens pendant til Just-Eat.

Læs også: Guldbager-kæden kæmper med store hygiejne-problemer

I foråret i år fik Smartbake en millioninvestering fra en gruppe vestjyske investorer, i forlængelse heraf etablerede man et nyt B2B-brand, Smartbake Solutions, opkøbte den økologiske bake-off producent Faber Brød og samlede administration og produktion i Hasselager.

Dermed spreder den godt 20 mand store iværksættervirksomhed sig nu over både leverancer af fersk dej til såvel private som detailhandel og horeca-kunder, bake-off brød samt online take away-bestilling af brød.

- Vi kender ikke rigtig vores begrænsninger endnu. Er der en lukket dør, åbner vi den bare op, konstaterer salgsdirektør Karsten Leed, der sjovt nok har en baggrund i en helt anden branche, nemlig teleindustrien.

B2B rykkede på sig
Den ferske dej er Smartbakes indgangsbillet til markedet, anerkender Karsten Leed.

Læs også: Camilla er en af mange: Hundredevis af bagere må dreje nøglen om

Hvor andre bagervirksomheder fokuserer på færdigbagte brød eller bake-off brød, satser Smartbake på forstadiet til det færdige brød, nemlig selve brøddejen, i form af særlige dejkasser. Blandt andet har Smartbake taget patent på en særlig gaspakning af den ferske dej, der forhindrer dejen i at hæve op, før slutbrugeren bryder emballagen.

Til at begynde med tog Smartbake sig selv af salg og distribution af dejkasserne til forbrugerne. Men efter kort tid begyndte B2B-segmentet at rykke på sig, og derfor blev brandet Smartbake Solutions oprettet, fortæller Karsten Leed.

- Vi lavede i august 2017 en aftale med en stor restaurationskæde. Og det fik os til at tænke, at vi nok i sidste ende hellere så os som en decideret produktionsvirksomhed, selvom vi vidste, at investeringen i både maskiner, anlæg og produktionshaller var højere, end vi nogensinde havde tiltænkt. Vi vurderede samtidig, at der var andre end os der var langt bedre til at drive B2C-virksomhed.

Går efter detailhandlen
Som konsekvens heraf har Smartbake indgået en samarbejdsaftale med måltidskasse-leverandøren RetNemt, som fremover tager sig af salg og distribution til private.

Læs også: Bagere uddeler gratis surdej til hjemmebrug

Det efterlader ressourcer hos Smartbake til at gå mere målrettet efter B2B-kunderne i form af hoteller, restaurationer og ikke mindst detailhandlen. Især sidstnævnte ser Karsten Leed et stort potentiale inden for, men det sker ikke hen over natten.

- Der, hvor vi har en fordel, er på måltidskassemarkedet, og det er også her, vi har vores patent. Det tager meget længere tid på detailmarkedet. Måltidskasse-markedet får så meget opmærksomhed for tiden, at det bare drejer sig om at hægte sig på, siger Karsten Leed.

Kigger mod Norge og Sverige
Konceptet tegner så lovende, at Smartbake allerede nu drømmer om at kunne sende sine ferske deje ud til forbrugere i andre lande.

- Jeg er sikker på, vi har et produkt - både på rådej og bake-off brød - som på sigt ville kunne gøre sig gældende i udlandet, lyder det fra Karsten Leed.

Læs også: Surdejsbrød og croissanter giver meterlange køer i hovedstaden

Målet er kort og godt at konsolidere sig på det danske marked, både inden for detail og horeca-segmentet, og samtidig spejde mod udlandet. I første omgang vores nordiske nabolande, hvor Smartbakes patent også er gældende.

- Vi er så småt begyndt at kigge på Norge og Sverige. Og det ville ikke undre, hvis vi havde nogle aftaler på plads på måltidskasse-dej i de lande i løbet af 2019, siger Karsten Leed.

Om produktionen så vil flytte med til de pågældende lande, er endnu ikke afklaret.

- Spørgsmålet er, om det er klogere at have en forretningspartner i de pågældende lande, der får vores opskrifter og så tager sig af distributionen. Jeg tror, det vil give sig selv, når vi finder de rigtige samarbejdspartnere, siger salgschefen.

Mere om: Bageri
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
5

Ekspert: Føtex-reaktion virker helt ude af proportioner

Føtex kommer til at virke som en brutal arbejdsgiver efter fyring, siger ekspert.

Madklubben vil nu også lave måltidskasser

Købmanden i Gudme lancerer app og levering til døren

Nu skal de tabte kunder vindes tilbage.

Klima ved køledisken: Sociologistuderende skal undersøge danskernes indkøbsvaner

Arla hælder milliarder i danske fabrikker

Safterne stiger på Thisted Bryghus

Tendens fra caféer og restaurationer får nu bryghuset til at kaste sig over andet og mere end øl

Nyhedsbrev

Politiet rykkede ud til masseslagsmål ved Bazar Vest

Prisvindende Rema-mand får betroet Rema-opgave

18-årig ansat fyret for at spise kanelsnegl i Føtex

Lurpak og sydlandsk ost giver fremgang for Arla

BR's nye chef vil begejstre med oplevelser

Legetøjskæden BR har fundet sin nye chef. Første opgave bliver at sætte de gode oplevelser i centrum og genskabe legetøjets magi, fortæller Salling Group

Detailgiganten Walmart øger salg i butikker og på nettet

Irma inviterer København til byens største madfest

Stigende interesse for at møde menneskene bag maden får Irma til at holde messe i Forum for de københavnske forbrugere

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Forskere udvikler nyt våben der kan afsløre kopivarer

Forskere fra Københavns Universitet har opfundet et kemisk fingeraftryk, der kan afsløre en kopivare.

Vestfyen siger farvel til direktør

Mange udskiftninger i ledelsen gør efterforskning af Top-Toy vanskelig

Top-Toys konkurs er under kulegravning, men en hæsblæsende udskiftning i toppen vanskeliggør forløbet.

Matas slår to butikker sammen i Fredericia

Ny Matas rykker ind i Fætters BR's gamle lokaler.

Tyske Lidl vil åbne over 100 nye butikker i Danmark

Over de næste år vil den tyske supermarkedskæde Lidl næste fordoble antallet af butikker i Danmark.

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

I Canada giver de bøder for fejl

Ekspert argumenterer for, at kæderne skal indføre en bødeordning ved prisfejl.

1

Netto-chef fyret: Gav storkunde særbehandling

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

S ved stadig ikke hvad en pakke cigaretter skal koste

Dyrere øl sender Heinekens salg i vejret

Coop glad for emballage-stramning

Barbie-dukker sikrer Legokonkurrent bedre regnskab end ventet

Stort flertal af danskerne vil hæve cigaretpris til 60 kroner

Håndværkere gjorde historisk fund under gulv i bryghus

Netto åbner butik i Sæby

Interflora giver halv million til ensomme danskere

Tenax tilbagekalder sild

Skal spare 350 millioner: Danish Crown skærer 400 stillinger

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Oste Sommelier

NYHED I KALU: Økologisk Ellevang-gris

CO2 neutralt website

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

RollDolly fra DT Rullecontainer

Status på dag 1 på LogiMAT: FANTASTISK

Twister - den farverige spot

Selvhjælp til din GS1-faktura?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Pop-Up væg (tekstil)

Extramultus - elastiske bånd til fødevareindustrien

Kø nummersystem hos Bruun Rasmussen Auktioner

SSI Schäfer leverer automationsløsning til PostNord og Stadium

Tak til alle som besøgte os på vores stand på Stockholm furniture fair 2019

Mød PALOMAT® på LogiMAT 2019

Flemming fejrer 25 år som »Brandmand« i EL:CON

Danish IP Fair 2019 - The Next Big Thing

Konkurrence for studerende: Hvad er din vildeste idé til fremtidens grønne smart-cities?

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Opdateret facadebelysning

For mindre end kr. 25 om dagen opnås højere indtjening og besparelse af CIT...

Michael er udlært elektriker hos EL:CON – og ser frem mod nye projekter

Jakob er lærling hos EL:CON i Viborg – og fortsætter som udlært elektriker ...

Overskudsvarme fra køleanlæg bruges som fjernvarme

Send til en kollega

0.159