23948sdkhjf

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Det går stærkt hos Smartbake. Så stærkt, at man ikke lige har fået fikset dørklokken ved hoveddøren i virksomhedens nye domicil i Hasselager syd for Aarhus.

Men der er også sket meget, siden stifterne Anders Høy og Steffen Bagge etablerede Smartbake i sommeren 2017 efter gennem flere år at have drevet iposen.dk og KringleXpressen.dk, bagerverdenens pendant til Just-Eat.

Læs også: Guldbager-kæden kæmper med store hygiejne-problemer

I foråret i år fik Smartbake en millioninvestering fra en gruppe vestjyske investorer, i forlængelse heraf etablerede man et nyt B2B-brand, Smartbake Solutions, opkøbte den økologiske bake-off producent Faber Brød og samlede administration og produktion i Hasselager.

Dermed spreder den godt 20 mand store iværksættervirksomhed sig nu over både leverancer af fersk dej til såvel private som detailhandel og horeca-kunder, bake-off brød samt online take away-bestilling af brød.

- Vi kender ikke rigtig vores begrænsninger endnu. Er der en lukket dør, åbner vi den bare op, konstaterer salgsdirektør Karsten Leed, der sjovt nok har en baggrund i en helt anden branche, nemlig teleindustrien.

B2B rykkede på sig
Den ferske dej er Smartbakes indgangsbillet til markedet, anerkender Karsten Leed.

Læs også: Camilla er en af mange: Hundredevis af bagere må dreje nøglen om

Hvor andre bagervirksomheder fokuserer på færdigbagte brød eller bake-off brød, satser Smartbake på forstadiet til det færdige brød, nemlig selve brøddejen, i form af særlige dejkasser. Blandt andet har Smartbake taget patent på en særlig gaspakning af den ferske dej, der forhindrer dejen i at hæve op, før slutbrugeren bryder emballagen.

Til at begynde med tog Smartbake sig selv af salg og distribution af dejkasserne til forbrugerne. Men efter kort tid begyndte B2B-segmentet at rykke på sig, og derfor blev brandet Smartbake Solutions oprettet, fortæller Karsten Leed.

- Vi lavede i august 2017 en aftale med en stor restaurationskæde. Og det fik os til at tænke, at vi nok i sidste ende hellere så os som en decideret produktionsvirksomhed, selvom vi vidste, at investeringen i både maskiner, anlæg og produktionshaller var højere, end vi nogensinde havde tiltænkt. Vi vurderede samtidig, at der var andre end os der var langt bedre til at drive B2C-virksomhed.

Går efter detailhandlen
Som konsekvens heraf har Smartbake indgået en samarbejdsaftale med måltidskasse-leverandøren RetNemt, som fremover tager sig af salg og distribution til private.

Læs også: Bagere uddeler gratis surdej til hjemmebrug

Det efterlader ressourcer hos Smartbake til at gå mere målrettet efter B2B-kunderne i form af hoteller, restaurationer og ikke mindst detailhandlen. Især sidstnævnte ser Karsten Leed et stort potentiale inden for, men det sker ikke hen over natten.

- Der, hvor vi har en fordel, er på måltidskassemarkedet, og det er også her, vi har vores patent. Det tager meget længere tid på detailmarkedet. Måltidskasse-markedet får så meget opmærksomhed for tiden, at det bare drejer sig om at hægte sig på, siger Karsten Leed.

Kigger mod Norge og Sverige
Konceptet tegner så lovende, at Smartbake allerede nu drømmer om at kunne sende sine ferske deje ud til forbrugere i andre lande.

- Jeg er sikker på, vi har et produkt - både på rådej og bake-off brød - som på sigt ville kunne gøre sig gældende i udlandet, lyder det fra Karsten Leed.

Læs også: Surdejsbrød og croissanter giver meterlange køer i hovedstaden

Målet er kort og godt at konsolidere sig på det danske marked, både inden for detail og horeca-segmentet, og samtidig spejde mod udlandet. I første omgang vores nordiske nabolande, hvor Smartbakes patent også er gældende.

- Vi er så småt begyndt at kigge på Norge og Sverige. Og det ville ikke undre, hvis vi havde nogle aftaler på plads på måltidskasse-dej i de lande i løbet af 2019, siger Karsten Leed.

Om produktionen så vil flytte med til de pågældende lande, er endnu ikke afklaret.

- Spørgsmålet er, om det er klogere at have en forretningspartner i de pågældende lande, der får vores opskrifter og så tager sig af distributionen. Jeg tror, det vil give sig selv, når vi finder de rigtige samarbejdspartnere, siger salgschefen.

Mere om: Bageri
Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Vegansk hudpleje vinder frem – også i supermarkederne

Det er ikke kun i kosten, at mange fravælger produkter med animalske ingredienser.

Million-renovering i Føtex

Et tociftret millionbeløb skal gøre Føtex-butikken i Nyborg helt up to date.

Salling Group investerer aggressivt i Netto

Klar til at bruge en historisk stor andel af Salling-formuen for at fastholde førerposition.

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Dansk trang til økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Regeringen og DF imod en aldersgrænse for køb af lattergas

Nyhedsbrev

Lidls julesalg støtter Danske Hospitalsklovne

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Stor stigning i efterspørgslen på plastikfri dagligvarer

Onlinesupermarkedet Økovejen.dk melder om en stor stigning i efterspørgslen på plastfri produkter. Forsker bekræfter tendensen og forventer ny lovgivning på området indenfor få år.

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Erhvervsminister vil begrænse salg af lattergaspatroner

Over 2.400 kunder fejrede åbningen af Lidls nye butik i Hillerød

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Se her hvor Irma sætter hjertestartere op ved butikker

EU strammer reglerne for transfedt i mad

1

Store drømme for kæmpe center i Nyborg

Ny butikschef i den travleste Meny i Roskilde

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

Damme har Danmarks mest moderne brugs – for en stund

2

Slut med Løvbjerg i Skandeborg

Børn ned til syv år forkaster klassisk legetøj

Undersøgelser peger på, at børns legemønstre er under forandring. Hvorfor så Top-Toy ikke skriften på væggen?

Ankesag: Nye vidner i sag om sexchikane hos fastfoodkæde

Første madkollektion fra Søstrene Grene

Konkursramt bryggeri brygger igen

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Regeringen vil forbyde tynde knitreposer

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Millionerne flyder i Enorms insektprojekt

Trods flere års indsats: 7-Eleven kiosk lukker

Nu vil Fur Bryghus være kendt for mere end øl

Bryghus har næsten tidoblet produktionen

Danske slagterier afskåret fra eksport til Kina

Her vil Fødevarestyrelsen kontrollere i 2019

Hver tredje i Danmark laver aftensmad på højest et kvarter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Fredericia - og han tager gerne ansvar

Brandsikring af det nye Regionshospital i Gødstrup

Carsten Petersen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON i Glostrup

Glædelig jul fra JEROS A/S

Per er udlært elektriker – og fortsætter hos EL:CON i Roskilde

PALOMAT® Forhandler 2018!

Ny chef for FORCE Technologys Product Compliance-afdeling i Aarhus

Du kan nå det endnu!

FlexPOS kassesystem er klar med intuitiv selvbetjening

Ring 8612 8855: Cabi rådgiver virksomheder i konkrete situationer - gratis

Brug for hjælp 12 timer om ugen?

Øget efterspørgsel = flere medarbejdere

Er dit medicinske udstyr klar til den nye EMC-standard 1. januar 2019?

Airco montageskinner til klimaanlæg og køleaggregater m.v.

Design dit eget gulv – sammen med fransk stjernearkitekt

Gerflor DLW har leveret 8.000 m2 akustik linoleumsgulve til Europaskolen

Fransk virksomhed søger CE-certificieret legetøjsproducent i Europa.

Kompakt motorafbryder fra Schneider Electric med høj ydelse og mange muligheder

PALOMATer i alle regnbuens farver

Dyreværnet: Hver en donation og pote tæller

Spørg os om handicap - gratis

Glæd dig til vintertrøflen

Nyheder om emballage – Gå ikke glip af alt det gode...

SummIT 2018

Retro lampen Abell

Send til en kollega

0.239