23948sdkhjf

Bagere uddeler gratis surdej til hjemmebrug

Op til Homemade Bread Day 17. november fejrer Guldbageren 30-årsdag med at uddele surdej over hele landet.

I Danmark spiser vi nu dobbelt så meget fuldkorn, som vi gjorde for ti år siden.

Tendensen mærkes tydeligt hos kæden Guldbageren, der frem mod den internationale Homemade Bread Day 17. november sætter fokus på kvalitetsbrød ved at uddele surdej til alle, der har lyst til at prøve kræfter med eget rugbrød.

Det fortæller kæden i en pressemeddelelse. 

– I dag er der generelt et stort fokus på sund mad og gode råvarer, og i bagerforretningerne oplever vi også, at flere og flere foretrækker de sundere, grovere brødtyper med gods i. Den strømning vil vi gerne bakke op om, og ved at uddele surdej vil vi give så mange som muligt en god oplevelse med at bage deres eget rugbrød, fortæller Michael Mikkelsen, der er direktør hos Guldbageren.

Spiser dobbelt så meget fuldkorn
følge Fuldkornspartnerskabet, der er et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, NGO'er og fødevarevirksomheder, har danskerne fordoblet fuldkornsindtaget i løbet af de seneste ti år og spiser nu i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen – blot 12 gram fra de anbefalede 75.

– Danskerne er blandt de bedste i Europa til at spise havregryn, rugbrød og andre grove brødtyper, og det skyldes blandt andet, at vi har taget rådet om at spise mere fuldkorn til os, siger Rikke Iben Neess, kampagneleder hos Fuldkornspartnerskabet.

Tag børnene med i køkkenet
I anledning af GuldBagerens 30-årsjubilæum og Homemade Bread Day kan alle, der vil prøve kræfter med deres eget surdejsrugbrød, bestille et glas gratis surdej med dertilhørende opskrift på et rugbrød. 

– Det tager tid at bage et godt brød, og det er en god aktivitet sammen med børn. De kan komme med i køkkenet og lære om, hvordan ordentligt brød bliver til. Vi håber, rigtig mange vil benytte lejligheden til at få fingrene i dejen,fastslår Michael Mikkelsen fra Guldbageren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109