23948sdkhjf

Aldi: Vi garanterer ordnede forhold

Mens medierne fyldes af historier om kritisable forhold for chauffører i dele af den danske transportbranche, kan man glæde sig over, at der heldigvis stadig er transportfirmaer, der sikrer ordnede forhold for medarbejderne.

Én af dem er Aldi, der aktivt arbejder for, at alle chauffører i koncernen er ansat på dansk overenskomst. Derudover er alle Aldis lastbiler dansk indregistrerede, ligesom virksomheden også er med til at uddanne nye chauffører hvert år.

- Vores kunder forventer, at de kan købe varer i butikkerne, der er leveret af chauffører, der får en ordentlig løn og arbejder under ordentlige forhold. Derfor er vi glade for at udstede en garanti til vores kunder: I kan trygt regne med, at alle varer er transporteret til butikkerne af chauffører, der har ordentlige arbejdsforhold, siger Tom Bech, Business Unit Director Logistik, fra Aldi Danmark

Forklaringen på, at Aldi kan udstede denne garanti, er enkel: På nær på frostområdet er alle chauffører nemlig ansat i Aldi. Derfor bestemmer Aldi selv under hvilke vilkår, chaufførerne skal arbejde.

Den eksterne leverandør på frostvarer, er desuden forpligtet på at leve op til Aldis code of conduct - og det bliver der fulgt op på. Så sent som i denne uge har Aldi nemlig været i kontakt med leverandøren for at tjekke, at alt er, som det skal være, oplyser Aldi til Transportmagasinet.

- Vi mener, at det er vores ansvar som dagligvarekæde at garantere, at de chauffører, der leverer varer til vores butikker, er ansat under nogle ordentlige forhold. Det minder den aktuelle mediestorm om medarbejderforhold i transportbranchen os om, men det er et ansvar, vi også tager på os, når hverdagen melder sig igen, siger Tom Bech.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079