23948sdkhjf

Fakta-tyve fortsætter deres hærgen - 17 butikker ramt

Indbrudstyve går målrettet efter fakta-butikker i Nordsjælland.

Natten til torsdag blev fire fakta-butikker i Nordsjælland ramt af indbrud. Dermed er antallet af de målrettede indbrud og indbrudsforsøg mod fakta-butikker nu oppe på 17.

Læs også: Butik står tom efter to år: - Den ligger forkert

Det fortæller faktas informationsdirektør Jens Juul Nielsen til sn.dk.

Indbrudsbølgen begyndte den 5. november. Natten til torsdag slog tyvene først til mod fakta i Asserbo. Det skete klokken 02.35.

Et vidne havde hørte døren til butikken blive smadret og har set tre personer forsvinde fra stedet.

Klokken 03.07 gik alarmen så hos fakta i Gilleleje, hvor døren blev brudt op med et koben og butikkens SafePay-maskine til byttepenge blev ødelagt og tømt.

Læs også: Ekspert efter nyt Coop-koncept: Fakta-kæden lukker

Kort efter klokken 03.28 var det fakta i Hillerød, der fik ødelagt indgangsdøren med en vinkelsliber og SafePay-maskinen blev tømt for et ukendt beløb.

Sidst på natten klokken 04.11 forsøgte tyve sig mod fakta i Slangerup, men tyvene kom ikke ind i butikken.

På grund af den seneste tids mange indbrud har nattepatruljer fra Nordsjællands Politi kørt rundt i nærheden af de nordsjællandske fakta-butikker.

- Vi har oplevet 17 indbrud og indbrudsforsøg mod vores butikker. Det er dog langt fra alle steder, hvor det er lykkedes at komme ind, og udbyttet er kun småpenge i form af byttepenge, fortæller Jens Juul Nielsen.

Læs også: Coop åbner ny discountkæde med nyt navn

- Men omkostningerne til reparationer er mange gange større for os. Nu er Nordsjællands Politi gået ind i sagen, og vi har netop overgivet gode overvågningsbilleder til politiet, siger informationsdirektøren.

De særlige SafePay-maskiner i fakta, der bruges til at udbetale byttepenge, blev indført for at forebygge røverier mod kasserne. Nu bliver sikkerheden forstærket yderligere.

- Men vi vil fortsat anvende SafePay, da maskinerne reducerer risikoen for vore medarbejdere i hverdagen, siger Jens Juul Nielsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156