23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Tredobling i antallet af pakker fra Kina er alarmerende

En del af stigningen skyldes, at der snydes med moms og produktsikkerhed, og det koster danske arbejdspladser, siger Dansk Erhverv.

Nye tal fra PostNord viser, at e-handlen fra Kina og til Danmark sidste år nåede 12,8 mio. forsendelser og i år forventes at ramme hele 15,8 mio forsendelser.

Det svarer til 43.288 forsendelse hver eneste dag året rundt, og det er næsten tredobling siden 2015.

Postnord har tidligere oplyst, at halvdelen af forsendelserne har en angivet værdi på under 80 kr. som er momsbagatelgrænsen.

Dansk Erhverv har set flere eksempler på udenlandske platforme, som snyder bevidst og ligefrem praler med ”momsfri garanti”.

- Den store stigning er alarmerende. Den viser, at det er alt for let at omgå reglerne og sælge til danske forbrugere uden, at der betales moms og uden at der leves op til kravene for produktsikkerhed. Der er behov for, at der gribes ind, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Fjern momsbagatelgrænsen og styrk kontrollen
Hvis problemet skal løses, mener Dansk Erhverv, at der er brug for at fjerne momsbagatelgræsen på 80 kr., som inviterer til snyd. Ligeledes skal kontrollen styrkes, bl.a. ved at der gennemføres kontrolkampagner.

- Flere udenlandske netbutikker praler helt åbent med, at deres forsendelser sjældent stoppes i tolden. Derfor glæder det mig, at skatteministeren har fulgt Dansk Erhvervs opfordring og nu har igangsat en kontrolkampagne. Jeg er desværre ikke i tvivl om, at han nok skal finde noget, siger Henrik Hyltoft. 

- I Sverige fjernede man momsbagatelgrænsen pr. 1. marts i år, og det har allerede ført til en halvering af antallet af forsendelser fra Kina, fordi incitamentet til at snyde med værdiansættelsen er forsvundet. Danmark bør gøre det samme, siger han.

Dansk Erhverv understreger, at der ikke er noget galt med varer, der er produceret i Kina, når blot de lever op til reglerne.

Det bruger danske virksomheder og importører mange ressourcer på. Men når forbrugerne e-handler direkte hos udenlandske platforme som bl.a. Wish, kan der være tale om produkter, som ikke lever op til kravene i Danmark. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109