23948sdkhjf

Lidl introducerer genbrugspose til frugt- og grønt

De såkaldte ”Green Bags” kan genanvendes mange gange, vaskes i hånden og kommer til at koste 5 DKK for to net.

Når de danske forbrugere handler frugt og grønt i dagligvarebutikkerne, bæres indkøbet typisk hjem i en klar pose af tynd engangsplastik.

Dette forbrug vil Lidl gøre op med ved at introducere et nyt, genanvendeligt produkt for dagligvarekædens kunder, fortæller kæden i en pressemeddelelse. 

I løbet af 2019 lander de såkaldte ”Green Bags” nemlig i Lidls butikker landet over.

- I Lidl ønsker vi at tage et medansvar og nedbringe mængden af overflødig plastik. Med vores 'Green Bags' introducerer vi i 2019 et slidstærkt frugt- og grøntnet af nylon som alternativ til frugt- og grøntposerne af tynd plastik. Nettene kan lukkes i toppen, kan rengøres i hånden og er beregnet til at blive genbrugt mange gange. To Green Bags vil koste 5 DKK, hvoraf 20 øre går direkte til vores strategiske samarbejdspartner Plastic Change, som vil bruge pengene til videreføre deres arbejde med at sætte fokus på plastikproblematikken, fortæller CCO i Lidl Danmark, Mikko Forsström.

20 pct. færre frugt- og grøntposer

Med det nye alternativ til frugt- og grøntposerne tilføjer Lidl endnu et led til kædens portefølje af initiativer og nye produkter i kædens plastikstrategi.

Hos Lidl regner man med, at introduktionen af de genanvendelige Green Bags vil medføre et fald i forbruget af den nuværende frugt- og grøntpose lavet af engangsplastik:

- De nye net introduceres som et supplement til vores sortiment af bæreposer og repræsenterer et mere bæredygtigt valg end de traditionelle frugt- og grøntposer af tynd plastik, da de kan genbruges igen og igen. Vi forventer, at de nye net vil reducere forbruget af engangs frugt- og grøntposer af tynd plastik med op til 20 procent, fortæller Mikko Forsström.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116