23948sdkhjf

Netto vinker farvel til den lille gule

Laver poser i genanvendt plast med Verdensnaturfonden

Netto siger farvel til den lille, velkendte gule plastikpose. I stedet introducerer discountkæden nye genbrugsnet af 90 procent genanvendt plast for at spare naturen for plastikaffald.

Det oplyser Netto i en pressemeddelese.

Introduktionen sker i første omgang i de fynske og bornholmske butikker, hvor landets største dagligvarekæde allerede tester en pantordning på plastikposer.

– Plastik er stadig et godt og slidstærkt materiale, men det skal bruges rigtigt – og genbruges rigtigt. Vi er derfor også rigtig glade for at kunne tilbyde vores nye genbrugsnet som et superstærkt alternativ, siger Michael Løve, direktør i Netto.

Det mere miljøvenlige indkøbsnet kommer til at ligge side om side med en anden ny Netto-plastikpose, der er lavet af 80 procent genbrugsplast. Den ligner stadig den pose, de fleste kender som den store plastikpose med hank.

Målet er, at kunderne bruger poserne igen og igen, indtil de er udtjente og bliver returneret i butikken, hvor kunden så får udbetalt sin pant. Genbrugsnettet er større end plastikposen med hank og kan fragte de helt store indkøb hjem.

En genbrugspose kommer ikke alene
Mens genbrugsnettet introduceres på Fyn og Bornholm, udgår den lille plastikpose her. Den tynde kvalitet gør den ikke egnet til at blive brugt igen og igen, og derfor passer den heller ikke ind på Nettos hylder længere.

De nye net er en del af Nettos ambitiøse plastikstrategi og samarbejde med WWF Verdensnaturfonden, der også tester pant på poser på Fyn og Bornholm.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094