23948sdkhjf

Flere dronevirksomheder i Danmark

Antallet af registrerede dronevirksomheder i Danmark er støt stigende. Men væksten i virksomheder omsættes kun langsomt i antallet af ansatte. Det viser en ny optælling af dronevirksomheder i Danmark fra Teknologisk Institut.

Optællingen viser også, at dronevirksomhederne koncentrerer sig i København, Aarhus og Odense.

- Den manglende vækst [i ansatte, red.] kan forklares med, at antallet af dronevirksomheder, der eksempelvis tilbyder luftfoto, overstiger efterspørgslen. Andre virksomheder peger på, at lovgivningen sætter begrænsninger på udviklingen af den professionelle brug af droner. Den danske lovgivning kræver for eksempel, at droner skal flyve inden for synsvidde af operatøren, siger seniorspecialist Stig Yding Sørensen, Teknologisk Institut.

94 nye i 2017
Teknologisk Institut har i rapporten "Flere droner i Danmark – Status, potentialer, lovgivning og marked" identificeret 484 virksomheder, der arbejder med droner og droneteknologi.

I 2017 er der registreret 94 nye dronevirksomheder, mens tallene for 2016 er 74. I 2015 blev der etableret 62 nye dronevirksomheder i Danmark.

76 procent af samtlige virksomheder arbejder inden for området service, som kan være fotografer, landmålere eller ejendomshandlere. Den næststørste gruppe - på ni procent - er offentlige virksomheder som fx Beredskabsstyrelsen, andre myndigheder, universiteter og kommunale brandvæsener.

- Der foregår til stadighed en udvikling af de sensorer, kameraer og tilhørende software, som dronerne kan udstyres med. Allerede nu er man i branchen i fuld gang med at bruge og videreudvikle mere avanceret brug af droner end for eksempel blot til brug for almindelig luftfotografering, siger sektionsleder Lars Dalgaard, Teknologisk Institut.

  • Om kortlægningen
    Teknologisk Institut har gennemført kortlægningen i foråret 2018.
  • Kortlægningen omfatter både en screening af danske virksomheder samt en survey med 105 danske dronevirksomheder.
  • Kortlægningen fra Teknologisk Institut er en del af resultatkontrakten ”Professionelle civile droner”, udarbejdet for Styrelsen for Forskning og Uddannelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125