23948sdkhjf

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger
- Først skubbede Naturli’ Foods’ plantefars til oksekødet i køledisken. Nu er turen kommet til komælken.

Det konstaterer den danske fødevareproducent i forbindelse med, at Naturli' Foods kort efter nytår lancerer to ny-udviklede plantedrikke i kølemontren i landets supermarkeder. Som noget helt nyt kommer produkterne, der er baseret på mandel og havre, i pantflasker.

- I Naturli’ Foods går vi forrest ind i en fremtid, hvor vi vælger naturen, miljøet og dyrene til i stedet for at vælge fra, siger Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods, i forbindelse med lanceringen.

Salget af plantedrikke er i de senere år ifølge Naturli' Foods vokset 25-30 procent om året. Mange ønsker at skifte mælken ud med plantedrikke, fordi de belaster naturen mindre – med hensyn til både CO2-udslip og forbrug af vand til produktion.

- Derfor går vi også forrest denne gang med nyudviklede plantedrikke, der kan bruges i de samme situationer som komælk. Vi har arbejdet rigtig meget med runde smagsvarianter, som rigtig mange har sagt god for. Vores plantedrikke vil være supervelsmagende, økologiske og kolde. Jeg forventer, at mange, som normalt drikker komælk, vil vælge plantevejen helt eller delvist til. Når man smager de nye produkter, fristes man til at spørge: Er det her mælk uden mælk?, siger Henrik Lund.

990 milliliter
Drikkene er tilsat calcium udvundet af alger. Naturli’ havde også et ønske om at tilsætte vitaminerne B12 og D2, men det tillader reglerne ikke p.t., når det er et økologisk produkt.

Om den kendsgerning, at de nye drikkeflasker bliver en del af pantsystemet, siger Henrik Lund, at det er første gang i hele verden, at plantedrikke kommer i pantflasker.

Flaskerne får en pant på 1,50 krone. De rummer 990 milliliter - hvis det havde været 1 liter, var panten blevet 3 kroner.

De nye plantedrikke vil være ude i 1.800 butikker over hele landet i midten af januar - hos både Dagrofa, Salling Group, Nemlig.com, Rema 1000 og Coop.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125