23948sdkhjf

Antallet af sorte slagtere er faldet markant

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Fødevarestyrelsens Rejsehold har været på halvt så mange besøg hos sorte slagtere i 2018 i forhold til 2008.

Danmark har fået langt færre såkaldte sorte slagtere - fødevarevirksomheder, der ikke er registreret hos Fødevarestyrelsen.

Læs også: Her er Danmarks reneste supermarkeder - og de mest beskidte

I hvert fald er er antallet af anmeldelser til Fødevarestyrelsen, som typisk udløser et kontrolbesøg fra styrelsens Rejsehold, faldet fra 77 i 2008 til 32 i 2018.

Det markante fald fremgår af en opgørelse fra Fødevarestyrelsen.

- Jeg tror, det skyldes en kombination af vores indsats og mediernes opmærksomhed på kontrolbesøg, som har gjort folk mere påpasselige, siger Rejseholdschef Michael Rosenmark.

Fra Rejseholdets side er man positive over udviklingen og glade for folks tip og anmeldelser, som man er dybt afhængig af.

Læs også: 300 kilo svinekød er blevet destrueret hos ulovlig slagter

Ifølge Rosenmark kan der være tale om en art dominoeffekt, hvor folk hører om en lukning af en sort slagter i deres område og så udviser mere sund skepsis.

Tilmed mener Rosenmark, at potentielle sorte slagtere tænker sig om en ekstra gang, grundet en frygt for at blive en overskrift i medierne.

I samme periode er udstedelsen af sanktioner faldet fra 52 til 19. Altså antallet af bøder, påbud, indskærpelser og lignende til slagtere, der har brudt loven.

Men tror man, at problemet med sorte slagtere og sundhedsfaren, de repræsenterer, er en saga blot, tager man fejl.

Læs også: Få overblik over kontrolkampagner fra Fødevarestyrelsen.

- Vi kommer stadig ud til steder, hvor man tror det er løgn. Steder, hvor der ligger selvdøde dyr og render mus og rotter rundt, siger Michael Rosenmark.

Og konsekvenserne ved at spise kød fra en sort slagter, hvor man altså ikke har nogen garanti for hygiejnen, datomærkning eller dyrets sundhed, kan være alvorlige – også, hvis det er gennemstegt.

- Vi ved, at gammelt kød har en øget risiko for bakterievækst. Det kan man måske koge og stege sig ud af. Men med bakterievækst øges risikoen samtidig for udvikling af toksiner, altså giftstoffer, siger Rosenmark.

Vil man være sikker på, at der er ordentlige forhold hos den lokale slagter eller gårdbutik, skal man kigge efter smileyrapporter, som skal hænge i virksomhedens indgang. 

/ritzau/

Hold dig opdateret med RetailNews
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Supermarked slog salgsrekorder

Coop arbejder på planer for nyindkøbt bygning

Varehus sejrer for andet år i træk

Efter brand: Møbelbutik rykker ind i lukket dagligvarebutik

McDonald's mister eneret til kendt navn

Ny direktør: - Vi kan kun øge danskernes bevidsthed om Fairtrade-mærket, hvis detailhandlen er med

Nyhedsbrev

Efter forsinkelse er ny SuperBrugsen åbnet

Scottie er snart parat til at slå sine folder i Skalborg

Netto åbner i maj en ny dagligvarebutik på cirka 1100 kvadratmeter på Hobrovej 446

Lille og slidt Netto vokser sig større

Ombygning: Glæder sig over butikscenters udvikling

Netto overtager Faktas lejemål

Ny varehuschef har fast blik på udviklingen

Brugs fejrer 100-års jubilæum med ny lege- og børnetøjsbutik

Butikker sætter gang i byggeriet i Ølgod

1

Danskerne grænsehandler på livet løs

Ombygning af butikscenter er i gang

1

Salling Group og Coop melder sig ind i kampen for Visadankortet

Ny Meny og Lagkagehuset er klar til åbning lige om lidt

Der knokles i Aalborgs nye Meny i Østre Havnegade inden åbningen, og der har været rift om jobbene

Lidl rykker ind i nyt park-kvarter

Dagli’Brugsen har gang i stor investering

Coop energicertificerer 800 butikker

200 sjællandske butikker skal samles på én handelsplatform

Ny købmand vil gøre Rema 1000 til det lokale samlingspunkt

Vil styrke engagement med omverdenen: Salling Group ansætter public affairs-profil

Nye planer for Kvickly i Silkeborg

Sunds har fået ny brugsuddeler

1

Meny-butikker overtages af konkurrent

Partypølser tilbagekaldes efter metalfund

Royal Greenland lukker i Aalborg: 46 mister jobbet

Elever overtager styringen i Lidl

Coca-Cola lancerer ny smagsvariant

Just Eat begyndte året med rekord

Fysiske medier har haft en elendig jul i Storbritannien

Mayonnaise kaldt tilbage

Salg af lægemidler til at kvitte smøgerne er røget i vejret

Easyfood solgt til Orkla

Se alle Medlemmernes egne nyheder

NYHED! Prolink Serie 13-0 CTP og Serie 13-34 FLT

600 mio. kr. skal give et teknologisk boost

Træt af madspild?

NRF 2019: Nye teknologier i den fysiske butik

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

NRF 2019: Online tracking i den fysiske butik

Må du genbruge dine stregkoder?

NRF 2019: Customer Experience

Effektiv, sikker og let kontanthåndtering

Torsdag den 31. januar: Kom til Festival for selvstændige helt gratis

Gerflor er officiel sponser for VM I HERREHÅNDBOLD 2019

Årets økologiske lancering

Find vej til danske testfaciliteter

Nyhed: Få de basale bogføringsværktøjer helt gratis med Billy Basic

Hvordan overvinder butikkerne udfordringen med at møde kunderne både offline og online?

Strategi for din messe.

Et nyt og spændende år i vente hos PALOMAT®

Flere netbutikker får fokus på genbrug

Skal du med helt gratis til Festival for selvstændige i Januar?

Flotte svendeprøvekarakterer til Jonathan fra EL:CON i Hornslet

TrueCommerce udnævnt som Challenger i Gartners Magic Quadrant!

Medalje til Mikkel - udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

3 tips til stabilt internet på arbejdspladsen

Ingmars er udlært elektriker hos EL:CON - med to flotte 12-taller

Send til en kollega

0.155