23948sdkhjf

Udenlandske turister strømmer til dansk julehygge i København

Især amerikanske og britiske turister er vilde med København i julemåneden. De kommer efter hyggen i ”verdens bedste by” lyder forklaringen fra Tivoli.

Turisterne strømmer til København i julemåneden. Alene antallet af britiske og amerikanske turister, der besøger København i december, er mere end fordoblet siden 2010. 

- I december måned har vi 420.000 udenlandske overnatninger i Hovedstaden. Det er en stigning på 74 procent siden 2010, siger Sune K. Jensen, sekretariatsleder for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Industri.

Hygge hitter
Når i alt 57.000 briter og 30.500 amerikanere nu lægger vejen forbi hovedstaden, skyldes det ifølge Tivoli i høj grad Danmarks flotte placeringer internationalt og vores ry som hygge-nation, skriver erhvervsmediet DIBusiness.dk 

- Sidste år i december havde vi over en million besøgende. En tredjedel af dem var turister, og det er en markant forøgelse. Det, vi er gode til at markedsføre os på i Danmark, er hygge. Det hitter virkelig hos turisterne, siger Dorthe Weinkouff Barsøe underdirektør for brand og kommunikation i Tivoli til DIBusiness.dk. 

Hun tilføjer, at forlystelsesparken har vi nydt godt af, at Danmark har markeret sig på flere internationale platforme som Lonely Planet samt ikke mindst TripAdvisor og Time Magazine, hvor Tivoli har opnået flotte placeringer.

470 millioner kroner mere i kassen
I alt er antallet af udenlandske overnatninger i Danmark steget med 39 procent i julemåneden de seneste otte år. Ifølge beregninger fra Dansk Industri baseret på turisternes gennemsnitlige døgnforbrugsvaner svarer stigningen i overnatninger til en øget omsætning på 470 millioner kroner.

Det mærker de også hos Stromma Danmark A/S, der står for sightseeing-busser og kanalrundfart i Århus og København.

- I 2010 var vores billethuse lukkede i december, hvor vi i dag har åbent med god omsætning især i weekenderne. Det har vi, fordi vi tilpasser os efterspørgslen, som meget tydeligt er steget i takt med de mange flere turister i Danmark over julen, siger Mads Vestergaard Olesen, adm. direktør i Stromma Danmark.

Verdens bedste by i 2019
Selvom hele Danmark har opnået fremgang i antallet af udenlandske overnatninger, er det ifølge Sune K. Jensen især hovedstaden, som trækker.

Han forventer, at stigningen vil fortsætte – ikke mindst fordi København for nylig trak overskrifter, da rejseguiden Lonely Planet udnævnte hovedstaden som verdens bedste by at besøge i 2019. En forventning, der deles i Tivoli. 

- 2019 bliver et stort år for turisme til Danmark. Det er jeg ikke i tvivl om, men vi kommer ikke sovende til det. Vi skal fortsat lægge mange kræfter i at gøre Danmark til en foretrukken destination, siger Dorthe Weinkouff Barsøe underdirektør for brand og kommunikation i Tivoli. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156