23948sdkhjf

Flere vil have dansk flæskesteg

For første gang kniber det for Danish Crown med at følge med i december
Rigtigt mange danskere prioriterer, at deres juleflæskesteg skal være fra en dansk gris, og derfor oplever Danish Crown netop nu den største efterspørgsel nogensinde.

- Vores kunder har langt større fokus på oprindelsen end tidligere, for de vil gerne markedsføre sig med, at de har dansk gris i køledisken op til jul, fortæller Mette Rothmann, der er salgsdirektør med ansvar for Danmark i Danish Crown.

Udviklingen kommer ikke bag på Danish Crown. Tidligere i år viste en viste en undersøgelse, at danskerne foretrækker at spise dansk kød. Undersøgelsen viste, at forbrugerne har større tillid til de danske produkter, når det gælder dyrevelfærd, antibiotikaforbrug og fødevaresikkerhed. Derudover vil de gerne støtte danske landmænd og sikre danske arbejdspladser.

- Vores markedsandel på fersk grisekød i Danmark er løftet med fire procentpoint det seneste år, så set over hele året leverer vi populært sagt 6 ud af 10 flæskestege, der sælges i de danske butikker. Lige nu er vores markedsandel dog endnu højere, siger Mette Rothmann.

Normalt pakkes der kun flæskestege til det danske marked på slagteriet i Herning, men i ugerne op til jul står der også flæskesteg på arbejdsplanen i både Horsens og Ringsted.

Når det bliver juleaften, har Danish Crown i løbet af fire uger solgt, hvad der svarer til et lille halvt kilo flæskesteg til alle danskere. Helt præcist bliver det ifølge koncernen til 473 gram til hver af de 5,77 millioner indbyggere i kongeriget eller godt 2,7 millioner kilo i alt.

Danish Crown sender flæskestege ud til supermarkederne helt frem til og med 23. december, så der hele tiden er friske forsyninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127