23948sdkhjf

OVERBLIK: Tre bud på fremtidens supermarked

I løbet af 2019 kan kunder i Coops supermarkeder betjene sig selv med mobilen. Selvbetjening vinder frem.

Åbn en app på mobilen. Skan varer, efterhånden som du hiver dem ned fra hylderne. Og betal selv ved udgangen ved at skanne en kode. Sådan tror detailvirksomheden Coop på, at flere hverdagsindkøb kommer til at foregå i fremtiden.

Se her tre bud på fremtidens supermarked:

* Nethandelgiganten Amazon åbnede i januar 2018 sin første kasseløse dagligvarebutik, Amazon Go, i Seattle, USA. Kunder skal hente en app. 

* Herefter kan butikken registrere kundernes indkøb med kameraer og sensorer. Betalingen trækkes automatisk fra kundernes Amazon-konto, når de forlader butikken. 

* Flere butikker er åbnet i USA i løbet af året, og i 2019 åbner Amazon Go butik nummer ni. Inden 2021 er ambitionen at åbne 3000 af de selvbetjente butikker.

* I Danmark er Coop klar med en pendant, der nu i første omgang findes i alle Fakta-butikkerne - kaldet Bip og Betal. 

* Kunderne skal hente Coops app på deres mobil, hvorefter det er muligt selv at skanne sine varer og betale ved udgangen med mobilen. Det er ikke nødvendigt at være medlem af Coop. 

* Rundt i verden er der forskellige bud på fremtidens butik. Hos 7-Eleven i Sydkorea har man selvbetjente butikker, hvor kunderne kan betale hos en robot - med deres håndflade. 

* Det kræver blot, at man registrerer sine betalingsoplysninger og håndaftryk i systemet én gang.

Kilder: Amazon, Coop, Korea Times.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094