23948sdkhjf

Fætter BR går konkurs efter svigtende julesalg

Det lykkedes ikke at redde selskabet Top-Toy, der står bag legetøjskæderne Fætter BR og Toys"R"Us.

Selskabet Top-Toy, der står bag legetøjsbutikkerne Fætter BR og Toys"R"Us, er erklæret konkurs. 

Det bekræfter selskabet i en pressemeddelelse.

- Vi var kommet langt, havde fået godkendt vores plan og har arbejdet i døgndrift på at skabe rammerne for en rekonstruktion af Top-Toy.

- Men i dag må vi erkende, at vi på grund af et svigtende julesalg ikke længere er i stand til at fortsætte rekonstruktionen, udtaler Top-Toys administrerende direktør, Per Sigvardsson.

Top-Toy blev 30. november begæret under rekonstruktion. Det skete, efter at selskabet havde tabt 149 millioner kroner på driften i det seneste regnskabsår.

Som en del af planen for en rekonstruktion har man afsøgt muligheden for frasalg, men det er ikke lykkedes at finde en løsning.

Baggrunden for problemerne i Top-Toy er ifølge selskabet selv øget digitalisering, flere konkurrenter og ændrede legevaner hos børn.

Selskabets kuratorer oplyser, at man nu skal i dialog med kreditorerne om, hvad der skal ske med boet.

- Vi begynder nu en dialog med kreditorerne om, hvordan boet skal håndteres. 

- Vi kan dog oplyse, at visse butikker vil holde åbent, så kunder kan bytte varer til andre varer til udgangen af december, siger advokat Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert i pressemeddelelsen.

Man kan således ikke få penge retur for en vare, men kun ombytte den til en anden vare.

Top-Toy driver 226 Fætter BR-butikker og 72 Toys"R"Us-varehuse i Norden.

Fungerende pressetalsmand Lars Bo Kirk oplyser til Ritzau, at flere end 3000 medarbejdere i de to legetøjskæder fredag er blevet sagt op i forbindelse med konkursen. 

Lars Bo Kirk oplyser desuden, at kuratorerne planlægger et "heftigt udsalg" i januar i forbindelse med, at lagrene af legetøj skal tømmes, og værdierne realiseres.

Det er endnu uklart, hvorfra dette udsalg vil finde sted. 

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125