23948sdkhjf

Ledigheden faldt marginalt i november og holder lavt niveau

Med et lille fald i ledigheden i november er den stadig på det laveste niveau siden 2009, viser nye tal.

November bød på et lille fald i ledigheden, der dermed holder sig på et ganske lavt niveau. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge tallene faldt bruttoledigheden med 600 personer i november til 105.500. Dermed er ledigheden stadig 3,9 procent. 

- Indtil sommeren 2016 var bruttoledigheden svagt faldende, men den blev efterfulgt af stigninger frem mod sommeren 2017. 

- Disse stigninger skyldtes i høj grad tilsvarende stigninger i antallet af integrationsydelsesmodtagere, som overgik til at blive vurderet jobparate i samme periode, skriver Danmarks Statistik om tallene og fortsætter:

- Siden august 2017 har bruttoledigheden igen haft en faldende tendens, hvilket har resulteret i, at den i november 2018 lå på det laveste niveau siden februar 2009.

Bag tallene ligger, at der er 85.800 nettoledige, hvilket dækker over dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere. Derudover er små 20.000 aktiverede dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere.

Kigger man kun på de nettoledige er ledighedsprocenten på 3,1 procent.

Hos Danske Erhverv undrer man sig over, at ledigheden ikke er lavere.

- Inklusiv november måned er ledigheden faldet med 3322 de seneste seks måneder. 

- Det er positivt men også beskedent, når man tænker på, at virksomheder i næsten samme periode måtte opgive at finde kvalificerede medarbejdere til godt 33.000 stillinger, skriver Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, i en kommentar.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094