23948sdkhjf

Nedskæringer hos ingredienskæmpe: 39 står til fyring

Essentia Protein Solutions skærer produktionen til efter overtagelsen af Scanflavour sidste år

Efter Essentia Protein Solutions’ overtagelse af Scanflavour A/S den 1. juni 2018 står 39 medarbejdere nu til at miste jobbet.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Nedskæringerne kommer som en del af en proces, der skal optimere produktionsapparatet, som blandt andet blandt andet medfører overflytning af produkter mellem fabrikkerne i henholdsvis Hobro og Scanflavour A/S i Møldrup.

Staben reduceres med i alt 33 fastansatte medarbejdere i Møldrup og 6 fastansatte medarbejdere i Hobro.

Medarbejderreduktionen gennemføres løbende i 1. halvår 2019.

- De to fabrikker ligger inden for en afstand af 20 km, produktionsprocesserne er sammenlignelige og det er derfor allerede i juni 2018 meldt klart ud, at der vil ske en sammenlægning i et vist omfang, som vil reducere medarbejderbehovet. Vi konkurrerer i et prisfølsomt marked inden for fødevareingredienser, hvor en effektiv omkostningsstyring er helt afgørende for at forblive konkurrencedygtige, siger administrerende direktør Asger Jacobsen, og fortsætter:

- Med tilpasningerne opnår vi en nødvendig produktionsoptimering i vores virksomhed, og det giver os samtidig ekstra produktionskapacitet og luft til at udvikle nye proteinløsninger. På lang sigt forventer vi, at dette medfører en øget beskæftigelse, men her og nu rammer det mange medarbejdere, hvilket er beklageligt. Vi håber, at det vil være muligt for de berørte medarbejdere at finde alternativ beskæftigelse i nær fremtid.

Asger Jacobsen fortæller videre:

- Den nye fabrik i Møldrup, som der inden vores overtagelse blev investeret et meget betydeligt millionbeløb i, står fortsat stille, da processen ikke fungerer efter hensigten og ikke er rentabel. Vi undersøger en række muligheder for anvendelsen af fabrikken, men det vil først få effekt på længere sigt.

Essentia er på grund af afskedigelsernes påtænkte antal omfattet af reglerne om varsling af afskedigelser i større omfang. Som et naturligt led i forløbet omkring de påtænkte afskedigelser tager Essentia kontakt til omkringliggende relevante virksomheder for at formidle eventuelle jobmuligheder til de berørte medarbejdere.

Essentia forventer et tæt samarbejde med de lokale tillidsrepræsentanter, de faglige organisationer og Jobcenteret om processen fremadrettet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079