23948sdkhjf

Lørdagsarbejde skal mindske ventetid på høreapparater

Et års ventetid på et høreapparat. Sådan er situationen for patienter, som søger behandling på Nordsjællands Hospital. Situationen er ikke anderledes på øre-, næse- og halsafdelinger på landets andre sygehuse. Men flere penge fra både regionen og via Finansloven skal nu søge at løse op for situationen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Region Hovedstaden afsatte i efteråret 7,1 mio. kr. til pukkelafvikling af ventelisten til høreapparatbehandling på Rigshospitalet og Nordsjællands Hospital. Heraf går de 2,5 mio. kr. til at afvikle ventelisten på Nordsjællands Hospital, som havde 531 patienter på venteliste til høreapparatbehandling.

Og pengene fra regionen er ved at blive udmøntet, fortæller ledende overlæge Troels Nielsen fra Øre-, Næse- og Halsafdelingen på Nordsjællands Hospital.

- Vi har afviklet seks lørdage, hvor personale har været på frivilligt ekstraarbejde, og vi planlægger yderligere to lørdage. Tilsammen vil vi da have nået at se 100 ventepatienter. Men vi vil gerne rekruttere mere personale, så vi fremover kan nå flere patienter på hverdage, da det er en billigere løsning end det frivillige ekstraarbejde, som sker til højere takster, siger Troels Nielsen. Planen er, at de 531 ventepatienter skal være i behandling i løbet af foråret.

- Men vi har haft den udfordring, at de audiologiassistenter, vi gerne vil ansætte, også er eftertragtede hos de private hørecentre, hvilket har gjort rekrutteringen vanskeligere, siger han. Således er kun en af de to opslåede assistent-stillinger besat.

Hvor lang ventetiden bliver, når man er gennem de nuværende, ventende patienter, er svært at sige, fortæller Troels Nielsen.

- Hvis ventelisterne bliver kortere på hospitalet, kan man sagtens forestille sig, at der kommer flere i køen, fordi nogen så vil vælge hospitalerne frem for de private hørecentre, hvor der ofte er en egenbetaling for behandlingen, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158