23948sdkhjf

Coop energicertificerer 800 butikker

Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og LokalBrugsen er blevet ISO 50001 energicertificeret.

Dermed er alle Coops butikker samt 147 brugsforeninger certificeret efter den internationalt anerkendte standard, da Fakta og Irma allerede er energicertificerede.

Energicertificeringen er sket som et led i Coops 2016-plan om at reducere sit energiforbrug med 20 pct. inden udgangen af 2020

- Vi satte os et ambitiøst mål tilbage i 2016. Nu kan vi se, at vi er godt på vej til at nå målet. Vi har indtil videre sparet 11 procent af vores energiforbrug. Det giver årlige besparelser på 40 mio. kroner, hvilket svarer til elforbruget i 15.000 husstande, siger Stina Glavind, koncerndirektør i Coop.

Lysstofrør og energimålere
For at nå målet har Coop udskiftet over 200.000 lysstofrør og spots ud til LED-belysning i 700 butikker. Der er lavet en mere energieffektiv drift af køleanlæggene i 661 butikker. Der er sat energimålere på på alt relevant forbrug i 499 butikker, mens ventilationen og varmesystemet i 76 butikker nu er fjernstyret.

At de mange tiltag virker kan man blandt andet set i Fakta i Pandrup. Her har udskiftningen af lysstofrør til LED-lys reduceret strømforbruget til lys med 62 pct.

Ud over de fysiske tiltag er Coop også lykkedes med at få alle med på energi-vognen.

- Med ISO 50001 certificeringen forpligter vi os til hele tiden at forbedre os på energiområdet. Vi har fået engageret vores medarbejdere i butikkerne, og vores leverandører er med på rejsen, så de nu også kan indrapportere besparelsespotentialer via en special designet app, som er omdrejningspunktet for, hvordan alle aktører kan være med til at spare på energien, siger Stina Glavind.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062