23948sdkhjf

Massiv svindel knækker stor britisk bagerkæde

Patisserie Valerie har ikke kunnet få hjælp fra sine banker efter voldsom svindelsag. Dermed er kæden konkurs.

Den britiske bagerkæde Patisserie Valerie, der har været udsat for voldsom svindel, er gået konkurs og er sat under administration.

Det skriver bagerkæden, der har over 200 butikker i Storbritannien, i en børsmeddelelse.

- Patisserie Holdings meddeler i dag, at som en direkte konsekvens af den betydelige svindel omtalt i tidligere meddelelser, har det ikke har været i stand til at forny sine kreditfaciliteter og derfor desværre ikke har tilstrækkelige midler til at møde sin forpligtigelser, skriver selskabet i meddelelsen.

Allerede i oktober opdagede Patisserie Valerie, at noget var galt med regnskaberne. Og torsdag i sidste uge meddelte bagerkæden, at situationen var endnu værre end tidligere antaget.

- Arbejdet udført af selskabets revisorer har vist, at de fejlagtige informationer i regnskaberne var omfattende og involverer meget signifikant manipulation.

- Blandt anden manipulation involverer det tusinder af falske bogføringer i selskabets regnskab, skrev Patisserie Valerie torsdag.

Allerede 10. oktober meddelte selskabet aktiemarkedet, at man havde fundet tegn på store uregelmæssigheder i dets regnskaber, og at man havde bedt om, at aktierne blev suspenderet på børsen.

To dage efter måtte Patisserie Valerie meddele, at de første resultater var, at selskabet havde en gæld på 9,8 millioner pund - 83 millioner kroner - og ikke som tidligere bogført en fyldt pengekasse med 236 millioner kroner.

Det blev samtidigt fortalt, at overskuddet i årets første ni måneder nok var på en tredjedel af, hvad der var meldt ud tidligere.

Efterfølgende er selskabets finansdirektør blevet anholdt, mere eller mindre hele ledelsen har trukket sig, og det britiske bagmandspoliti har åbnet en efterforskning. 

Revisionsfirmaet Grant Thornton, der har revideret selskabets regnskaber, bliver også undersøgt.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109