23948sdkhjf

Så er Ole & Steen klar på Manhattan

Tre butikker i New York skal fungere som testbutikker
Lagkagehuset, som i udlandet hedder Ole & Steen, åbner torsdag sin første butik i USA - nærmere bestemt i New York omkring Union Square på Manhattan.

Den danske bagerkæde følger i løbet af det næste halve år op med yderligere to New York-butikker, og de dermed i alt tre butikker skal fungere som testbutikker, inden Lagkagehuset kaster sig over resten af USA.

Det skriver Berlingske.

- I New York tester vi den strategi, som skal gælde for hele USA. Vi har valgt New York, fordi vi tror, at det er det sværeste marked at komme ind på. Så hvis vi kan klare os der, kan vi klare os alle steder, siger selskabets administrerende direktør, Jesper Friis, til mediet.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor i USA der er planer om andre butikker - men lægger ikke skjul på, at det har været yderst besværligt at få den nye butik i New York på plads. Blandt andet har det ifølge direktøren taget "evigheder" at få godkendelser og tilladelser til at renovere bygninger.

I forvejen findes Ole & Steen i London, hvor kæden åbnede sin første butik i januar 2017, og hvor der nu er 10 af slagsen.

Lagkagehusets stiftere, Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk, samlede i 2008 deres to bagervirksomheden under navnet Lagkagehuset. Kort tid efter solgte de virksomheden til kapitalfonden FSN, som i 2017 solgte videre til den nordiske kapitalfond Nordic Capital for angiveligt over en milliard kroner. Samme år solgte Nordic Capital 20 procent af aktierne til amerikanske L Catterton.

Ud over butikkerne i London og New York har Lagkagehuset 89 butikker i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094