23948sdkhjf

3F pudser fogedretten på omstridt slikgrossist

Den store slikgrossist David Yüksel har fortsat ikke efterbetalt en halv million kroner efter løndumping over for medarbejdere, selvom både byretten og landsretten har afgjort sagerne.

515.000 kroner. Så meget skylder en af Danmarks største slikgrossister, David Yüksel, stadig i to sager om lønsnyd over for tre rumænske arbejdere.

David Yüksel mangler at betale i alt 342.000 kroner til de tre rumænere samt 173.000 kroner i sagsomkostninger til fagforeningerne 3F og HK. Eftersom David Yüksel ikke har betalt det skyldige beløb, har 3F slæbt slikgrossisten i fogedretten.

Det skriver Fagbladet 3F.

Tirsdag var David Yüksel indkaldt til møde i fogedretten i Hillerød. Men mødet blev aflyst, fordi han er udrejst til Nice i Frankrig. Det oplyser fogedretten i Hillerød til Fagbladet 3F.

Det er 3F Frederiksborg, som har rejst inkassosagen imod slikgrossisten.

- David Yüksel blæser totalt og aldeles på retssystemet i Danmark. Men vi gør alt, hvad vi kan for, at vores medlemmer i sagen får de penge, som retten har tilkendt dem, siger Elaine Larsen, faglig sekretær hos 3F Frederiksborg.

Fagbladet 3F afslørede i sommeren 2014, at en flok rumænere havde ringe lønforhold hos slikgrossisten, der dengang leverede varer til blandt andet Tiger-butikkerne. Østarbejderne fik ikke den betaling, de var lovet ifølge deres ansættelseskontrakter.

I maj 2016 dømte Københavns Byret både David Yüksel personligt og tre relaterede selskaber til at betale i alt godt 714.000 kroner til seks rumænere samt i sagsomkostninger til fagforeningerne 3F og HK.

Dommeren i byretten vurderede, at de skriftlige ansættelseskontrakter i det væsentligste kun blev lavet for at skaffe opholds- og arbejdstilladelse til rumænerne.

Dommeren vurderede også, at en “væsentlig del” af lønnen er blevet udbetalt sort efter aftale mellem parterne.

David Yüksel og de tre selskaber ankede byrettens dom. Men de tre selskaber kom under konkurs, og deres kurator ønskede ikke at fastholde anken. Selskaberne har intet betalt af det beløb, de i byretten blev dømt til at betale.

David Yüksels ankegebyr på godt 3.000 kroner blev ikke betalt til Østre Landsret til tiden. Det fremgår af Østre Landsrets retsbog, at advokatfirmaet Pro Erhvervsadvokater - der har repræsenteret David Yüksel i sagerne - betalte retsafgiften én dag for sent.

Det var anden gang, at retsafgiften ikke blev betalt til tiden. Og David Yüksel var blevet advaret om, at en endnu en overskridelse af tidsfristen ville medføre en afvisning af sagerne, fremgår det af retsbogen.

På den baggrund afviste landsretten i juni 2018 slikgrossistens anke. Det betød, at byrettens dom i sagerne står ved magt.

Fagbladet 3F har tirsdag formiddag forgæves forsøgt at få kommentarer fra David Yüksel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095