23948sdkhjf

Merete husker dengang lønnen blev udbetalt kontant i kuvert

Som loyal medarbejder hos Ikea gennem 50 år er Merete Larsen lidt af en sensation.

Det hører efterhånden til sjældenhederne at kunne fejre 50 års-jubilæum på sin arbejdsplads.

69-årige Merete Larsen hører dog til én af de få, og derfor kan hun nu fejre 50-års jubilæum hos Ikea Danmark, hvor hun har været en del af hovedkontoret, siden virksomheden for første gang slog dørene op i Danmark i 1969.

Det fortæller Ikea i en pressemeddelelse. 

- Der er sket enormt meget i de 50 år. I 1969 var Ikea et helt nyt koncept for danskerne, som ikke var vant til at skulle samle og hente deres møbler selv. Jeg husker også, hvordan de ansatte stod i kø ved mit skrivebord for at hente kuverten med deres månedsløn, der blev udbetalt kontant, fortæller Merete Larsen og fortsætter:

- Min familie driller mig og siger ofte, at jeg er gift med Ikea. Men det er der en grund til. Jeg har altid følt, at Ikea har vist mig stor tillid. Der er enkelte gange, hvor jeg har tænkt, at det nok var tid til at søge noget andet, men gode kollegaer og glæden for Ikea har fået mig til at blive.

En usædvanlig medarbejder
I kraft af sin lange ansættelse har Ikea indstillet Merete til den Kongelige Belønningsmedalje, som uddeles, hvis man har arbejdet i samme virksomhed i mere end 40 år.

For selvom Ikea ofte oplever lange ansættelser blandt medarbejderne, er 50 år alligevel ikke hverdagskost, og det vil virksomheden gerne anerkende.

- I Ikea sætter vi stor pris på vores kompetente, engagerede og loyale medarbejdere. De er nøglen til vores succes. Derfor er det også vigtigt, at vi anerkender og fejrer Merete og den særlige indsats, hun har ydet gennem et langt arbejdsliv hos os. Merete er jo usædvanlig i kraft af sine 50 år på samme arbejdsplads. Det er ikke hver dag, vi oplever det. Særligt ikke i dag, hvor mange skifter job op til flere gange i løbet af deres karriere, siger Cornelia Kaufmann, der er HR-manager hos Ikea Danmark.

Merete Larsen har gennem sin tid hos Ikea været en del af en interessant udvikling i arbejdsmarkedet, men efter et halvt århundrede som trofast medarbejder har hun ved årets udgang 2019 besluttet, at det er tid til at trække sig tilbage og opleve nye ting uden for Ikea. Inden da skal hun dog fejre sit jubilæum den 1. februar sammen med gode kollegaer, familie og venner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093