23948sdkhjf

Elgiganten mindsker forbruget af plasticposer med 75 procent

Elgiganten begyndte at tage penge for plasticposerne i september 2017, og det har haft en tydelig effekt.

Som en del af Elgigantens arbejde med at mindske miljøpåvirkningen begyndte den landsdækkende kæde at tage penge for plasticposerne i september 2017.

Det har haft en tydelig effekt. På blot et år er forbruget af plasticposer faldet med 75 procent, eller hvad der svarer til 31 ton plast, fortæller kæden i en pressemeddelelse.

- Sammen med vores kunder har vi mindsket forbruget af plasticposer med 75 procent på bare ét år, eller hvad der svarer til ca. 31 ton plast. Det er virkelig gode nyheder på alle måder. Vi håbede og troede på et fald i forbruget af plasticposer, men det her overgår alle forventninger og jeg er meget tilfreds, siger Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten.

Siden september 2017 er Elgigantens 38 butikker rundt i landet gået fra at lange over 2 millioner plasticposer over disken til i dag 500.000 stk.

Det er 1,5 millioner færre plasticposer i omløb eller hvad der svarer til 31 ton plast mindre.

- Selvom forbruget er faldet betydeligt, er der stadig vej at gå. Vi ved jo, at mange kunder fortsat behøver en pose til at bære deres nye produkter hjem i, og derfor arbejder vi også løbende med at lave en pose, der består af så meget genbrugeligt materiale som muligt. De poser vi bruger i dag består af cirka 50 procent genbrugsplast og vi arbejder med at øge den andel yderligere, forklarer Peder Stedal.

Overskud går til velgørende formål
Overskuddet fra salget af plastikposer går til Elgiganten Foundation, som er en fond der med donationer af enten teknologi, knowhow eller penge støtter lokale velgørende formål rundt i hele landet.

- Når vores kunder køber en plasticpose er de med til at bidrage til velgørende arbejde. Det kan være teknologi og knowhow der gør hverdagen på et hospitals børneafdeling lidt sjovere, det kan være produkter til det lokale ældrecenter, så de kan samles om gode fællesoplevelser eller det kan være køkkengrej til den lokale varmestue, siger Peder Stedal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189