23948sdkhjf

3 skifter Telia ud med TDC i kæmpe teleaftale

3 sender Telia på porten og indgår en aftale med TDC om roaming. Dermed får TDC trafikken fra 3s 1,3 mio. kunder ind på sit mobilnet

3 har indgået en aftale om national roaming med TDC og giver dermed en kurv til Telia, som har siddet på aftalen siden udgangen af 2015. Det oplyser TDC til ITWatch.

Aftalen træder i kraft med virkning fra februar og er kendt som en af de største engrosaftaler på det danske telemarked. Den løber over flere år og betyder, at 3's kunder vil blive sendt over på TDC's netværk de steder i landet, hvor 3's eget netværk ikke dækker.

Aftalen gælder både 2G, 3G og 4G.

- Vores relation med 3 går helt tilbage til selskabets opstart, og vi er meget tilfredse med, at vi nu kan udbygge vores samarbejde igen, siger Robert Dogonowski, adm. direktør i TDC Wholesale, til ITWatch med henvisning til, at TDC tidligere har haft en lignende aftale med 3.

- Det er alment kendt i branchen, at det her er en af de største enkeltaftaler overhovedet, fortsætter han.

I en meddelelse udtrykker 3's adm. direktør Morten Christiansen tilfredshed med, at aftalen i modsætning til den forrige med Telia også inkluderer 4G.

- Vores kunder har Danmarks højeste dataforbrug og nyder godt af alle fordelene ved en mobil netadgang. Derfor arbejder vi hele tiden på at optimere og udbygge vores netværk. I nogle få områder kan det dog stadig bedst betale sig for os at leje os ind på et andet netværk. Derfor er det meget glædeligt, at vi nu har sikret en ny, god roamingaftale med TDC, udtaler han.

3 har omkring 1,33 mio. mobilkunder, som alle vil være omfattet af aftalen. Robert Dogonowski vil ikke oplyse aftalens værdi for TDC.

- Det er en meget stor og meget synlig aftale. Og den er meget karakteristisk for en grossistaftale, hvor man gerne vil sælge det netværk, man har investeret i og få en høj udnyttelsesgrad, påpeger han.

Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult vurderer, at aftalen gør ondt på Telia, som i forvejen er presset på det danske marked. 

- TDC ønsker at smadre al konkurrencen på engrosmarkedet. Det er klart, at med den volumen, TDC har, kan de tilbyde en bedre pris, end Telia kan. Eftersom Telia er så presset, som de er, så ved TDC, at det her vil have en negativ effekt på Telias evne til at konkurrere på andre områder, påpeger John Strand.

Kilde: https://itwatch.dk/secure/ITNyt/Brancher...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109