23948sdkhjf

Skandaleramt fiskefabrik konkurs

Jelex er gået ned efter politianmeldelse
Fiskefabrikken Jelex Seafood i Hirtshals er gået konkurs.

Det fremgår af en melding i Statstidende.

Virksomheden, der producerer lakseprodukter, blev i efteråret genstand for massiv medieomtale, da TV2-programmet Operation X afslørede, at Jelex havde forfalsket listeria-analyser. Dermed så det ud, som om der ikke var konstateret farlige bakterier i fisken, inden den blev solgt.

Efter at Operation X gik ind i sagen, afslørede Fødevarestyrelsen ifølge TV2 en stribe forfalskede listeria-analyser. Styrelsen politianmeldte derfor Jelex for at vildlede kunder og for dokumentfalsk.

Direktør og ejer af Jelex Seafood Jens Elsnab har afvist at udtale sig til TV2, og det er ikke lykkedes Food Supply at få en kommentar til konkursen fra ham. Telefonen hos Jelex bliver ikke taget, og heller ikke på Jens Elsnabs mobiltelefon har der været hul igennem.

I efteråret fremgik det på TV2, at direktøren på en skjult optagelse har forklaret, at han var rolig hvad angår listeria, fordi han mente, at alle hans kunder varmebehandlede den laks, han solgte til dem. Optagelsen blev lavet af en ansat, der angiveligt besluttede sig for at afsløre listeria-snyderiet, fordi hun frygtede, at forbrugere skulle blive syge af at spise laksen.

Det er heller ikke lykkedes Food Supply at få en kommentar fra advokat Hans Peter Storvang, der er udpeget som kurator i konkursboet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141