23948sdkhjf

Nu skærpes straffen for at sælge ulovligt legetøj

Fra i dag kan producenter og importører straffes hårdere, hvis de sælger legetøj, som eksempelvis indeholder ulovlig kemi.

Myndighederne får fra i dag lettere ved at politianmelde virksomheder, som bryder legetøjsreglerne og for eksempel sælger legetøj med ulovlige kemiske stoffer. Miljø- og fødevareministeren og erhvervsministeren besluttede i efteråret at skærpe straffen ved overtrædelse af legetøjsreglerne.

De ændrede regler træder i kraft i dag, fortæller Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg vil ikke acceptere, at der sælges legetøj i Danmark, som skader vores børn. Forældre skal trygt kunne købe legetøj i danske butikker og stole på, at tingene er i orden. Derfor har jeg arbejdet hårdt for, at reglerne kunne træde i kraft hurtigst muligt, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Flere aktuelle sager
Ulovlige kemikalier i legetøj som squishies, slim og bolde har understreget behovet for at kunne slå hårdere ned på importører og producenter, som sælger ulovligt legetøj.

Tidligere har tilsynsmyndigheden kun kunnet politianmelde overtrædelser begået med forsæt, men ofte har det vist sig vanskeligt at bevise, at nogen har overtrådt reglerne med vilje.

Med de ændrede regler er det nu muligt også at straffe, når importører og producenter sløser med tingene, og tilsynsmyndigheden får lettere ved at løfte bevisbyrden.

Dermed bliver grundlaget for en politianmeldelse bedre.

- Jeg oplever, at legetøjsbranchen i langt overvejende grad er gode til at overholde reglerne og selv går meget op i, at alle deres produkter er helt i orden. Derfor er branchen også positivt indstillet overfor denne regelændring. Fremover får vi mulighed for at straffe gentagne og grove overtrædelser begået ved simpel uagtsomhed, og på den måde bliver de brodne kar i branchen i højere grad stillet til ansvar for, hvad de sælger, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Strafbestemmelserne er ikke blevet ændret siden 2011.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078