23948sdkhjf

Direktør om Eva Solos første møbelkollektion: - Vi gør det for at udfordre os selv

Salatbestik, glas og grydelapper er ikke længere nok til at holde Eva Solo til ilden

- Eva Solo på møbelmesse? Nej, det kan ikke passe. Der må være to virksomheder, der har samme navn.

Sådan lyder en af de reaktioner, som Eva Solo har fået på årets Stockholm Furniture and Light Fair:

Forbipasserende er blevet forvirret, og gamle bekendtskaber er blevet overrasket ved synet af en hel kollektion af møbler fra virksomheden, der mest er kendt for sin service og køkkenredskaber.

Men den er god nok. Spisebord, lænestol, sofa og flere andre møbler fra Eva Solo har fundet vej til årets møbelmesse i Stockholm som en del af virksomhedens første møbelkollektion.

- Vi har forsøgt at gøre lidt opmærksom på vores nye retning, men alligevel er det som om, det først er nu, det rigtig går op for folk, fortæller administrerende direktør i Eva Solo Jan Engelbrecht, da Wood Supply møder ham på standen i Stockholm, hvor han står omgivet af sine nye møbler i enkelt, nordisk design.

- Vi vil udfordre os selv
Det er under et år siden, at processen med møbelkollektionen for alvor gik i gang.

Selvom drømmen om en møbelserie har ligget i skuffen et stykke tid, blev den egentlige beslutning først taget i foråret 2018, og siden da er det gået stærkt for Eva Solo, der i samarbejde med to design-dou’er har udviklet den nye møbelkollektion.

- Det er fedt at stå her med møblerne i dag – for vi har haft travlt, men vi nåede det, siger Jan Engelbrecht med henvisning til, at der kun er ganske få detaljer, der skal rettes på de prototyper, som virksomheden viser frem på messen.

Han ser den nye møbelserie som en videreudvikling af Eva Solo – ikke en erstatning for de mange nuværende produkter fra virksomheden.

- Vi har lavet mindre ting til særligt køkkenet i mere end 20 år, så nu er det blevet tid til at udfordre os selv. Vi er gode til det, vi gør, så hvorfor ikke også bruge det til at lave møbler, siger han.

Ingen analyser – ren mavefornemmelse
Eva Solos nye selvvalgte udfordring er ikke blevet til ud fra store analyser, der kunne afgøre, om møbler ville være et godt næste skridt for virksomheden. I stedet er beslutningen truffet, fordi det føles rigtigt i maven:

- Vi gør det, fordi vil have det sjovt. Selvfølgelig skal vi også kunne se en forretning i det, men vi har taget beslutningen ud fra en god mavefornemmelse, siger Eva Solo-direktøren.

Møbelkollektionen får dog ikke lov til at leve sit eget liv. Den skal ligge i tråd med det eksistrende sortiment fra Eva Solo.  

- Vi har forsøgt at tage Eva Solos DNA med videre til møblerne. Det er vigtigt for os, at vores produkter fremstår i et enkelt design, har stor funktionalitet og er i en god kvalitet, siger han.

I samarbejde med designerne fra Arde Design Studio og designdouen Tools, der står bag kollektionen, håber Jan Engelbrecht at kunne præsentere endnu flere møbler fra Eva Solo i løbet af året.

Indtil da ligger der et stort arbejde i et få møblerne i produktion og sendt afsted mod de kunder, som Jan Engelbrecht håber står klar til at tage imod møblerne. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187