23948sdkhjf

Ny kritik af storcenter efter Michael Jackson blev fjernet

Christian Borrisholt Steen mener, at det er problematisk at give efter på små krænkelser.

Shoppingcentret Rødovre Centrum møder ny kritik, efter det valgte at fjerne en Michael Jackson-figur, da 15 kunder følte sig stødt.

Kritikken kommer fra Christian Borrisholt Steen, der er foredragsholder og tidligere medlem af Det Etiske Råd.

- Når nogle giver efter på små krænkelser, ender det med at fjerne opmærksomheden fra mere alvorlige problemer, siger han.

- Desværre er mange virksomheder tilsyneladende bange for at træde nogle over tæerne, siger Christian Borrisholt Steen. 

De omkring 15 stødte kunder, som talte flere børnefamilier, kontaktede centret, efter at dokumentarfilmen "Leaving Neverland" fik premiere.

I filmen står to mænd frem og fortæller, hvordan de som drenge blev seksuelt misbrugt af den nu afdøde popstjerne Michael Jackson.

Charlotte Andersen, marketingdirektør i Rødovre Centrum, fortæller til TV2 Lorry, at de har fjernet figuren for at imødekomme de 15 stødte personer og undgå hærværk af figuren. 

På Facebook er der dog flere, der er utilfredse over centrets valg og mener, at folkene bag er krænkelsesforskrækkede.

- Jeg synes, der er forskel på, om man føler sig stødt eller sur. Jeg synes, det er trist, de bliver sure over, at vi fjerner figuren. Men vi er samtidig glade for, vi ikke støder vores børnefamilie-kunder, siger Charlotte Andersen til TV2 Lorry.

Det er noget pjat, mener Christian Borrisholt Steen.

- At blive krænket betyder at blive ydmyget i al offentlighed, skadet eller at få overtrådt ens almindelige sociale og moralske normer. Det er jo ikke tilfældet her, siger han.

- Når man tillader, at nogen bliver krænket over det, er man med til at bagatellisere mere alvorlige problemer som for eksempel racisme og sexisme, siger Christian Borrisholt Steen.

Snakken om krænkelse i Rødovre kommer knap to måneder, efter at en underviser på CBS i København følte sig krænket over, at der på et møde blev sunget ”Den danske sang er en ung blond pige”. 

Det fik CBS til at udtale, at den nok ikke bliver sunget igen.

Danskere bliver dog ikke mere krænket i dag end før, mener Christian Borrisholt Steen.

- Jeg tror ikke, folk er mere krænkede i dag, end man har været tidligere. Jeg tror blot, at der bliver givet mere spalteplads til dem, der er det. Og det er nok noget, der vil fortsætte, siger han.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157