23948sdkhjf

Købte slangebøsse på Wish og blev sigtet for våbenovertrædelse

Duerne i Lene Wegges have havde over længere tid generet hende og naboen, der begge har fobi for fugle. Derfor købte hun en plastikslangebøsse på hjemmesiden Wish for at få duerne væk. Det skulle dog vise sig at volde flere problemer end som så.

I januar blev hun sigtet for overtrædelse af våbenloven.

- Jeg havde totalt høj puls og tænkte, hvad sker der her. Er der nogen der tager pis på mig? Det var møgubehageligt. Jeg har fået en fartbøde og to parkeringsbøder i mit liv, så jeg er ikke på kant med loven, fortæller Lene Wegges til TV2 Østjylland.

Lene Wegge havde ikke troet, at den 14 centimeter lange plastikslangebøsse til 13 kroner kunne overtræde loven, men politiet havde opsnappet den i Kastrup Lufthavn, og derefter modtog hun et brev, om at de mistænkte hende for overtrædelse af våbenloven.

Martin Frank Rasmussen, der er vicepolitiinspektør ved Østjyllands Politi, fortæller, at man ser et stigende antal af disse sager.

- Det er en bekymrende tendens, at der er flere og flere våben, der bliver taget, så anmeldelsestallet stiger, siger han og tilføjer:

Og selvom folk som Lene Wegge køber produkterne i god tro, kan de sagtens overtræde våbenloven. Det kan nemlig være vanskeligt at gennemskue, hvor grænsen går.

- Det at lave en vurdering af, hvor vidt det er et våben eller ej, kan være svært. Så man skal virkelig være opmærksom, fortæller Martin Frank Rasmussen.

Da Lene Wegge havde bestilt pakken til sin salon i stedet for sin privatadresse, kunne politiet ikke konkretisere, at det var Lene personligt. Derfor frafaldt sigtelsen.

Hvis hun var blevet dømt, ville hun have fået en bøde og forbud mod at rejse til USA i 10 år.

Efter episoden, som Lene har taget meget alvorligt, har hun et ønske, om at man som forbruger i højere grad bliver advaret i handlen på nettet.

- Det er jo ikke Wishs skyld, men der burde være en stopklods. Tænk på, hvor mange unge, der har en Wish-konto, uden at forældrene ved, hvad de bestiller, fortæller hun.

Men heller ikke det er helt simpelt ifølge vicepolitiinspektør Martin Frank Rasmussen:

- Det, der er ulovligt i Danmark, kan være lovligt i andre lande, så det kan være svært at lave en blokering på hjemmesiderne.

Lene Wegge nåede kun at se et billede af slangebøssen og har i dag slettet Wish-appen fra sin telefon.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093