23948sdkhjf

Robot-direktør advarer: - Mange har erkendt Amazon-truslen for sent

- Hvad, der er sket i Tyskland, burde være en kæmpe advarsel til alle danske netbutikker om at automatisere deres logistik.

Så klar er melding fra Jørgen Flemming Ladefoged, direktør i den odenseanske robotvirksomhed Effimat Storage Technology, i dagens Finans.

Advarslen kommer, efter Jørgen Flemming Ladefoged i sommer var på en rundtur i Danmark med netgiganten Amazons nordiske direktør, og her gik det op for ham, hvor mange af de nethandlende danske detailforretninger, der risikerer at blive væltet over ende, hvis Amazon træder ind i Danmark. I Tyskland, hvor Amazon har accelereret væksten voldsomt de seneste år, sidder selskabet i dag på halvdelen af den tyske nethandel.

- Amazon har ændret nethandlen fundamentalt i alle de lande, hvor selskabet er gået ind. Amazon bliver en kæmpe bølge, der rammer danske netbutikker, og mange har nok erkendt Amazon-truslen for sent, siger Jørgen Flemming Ladefoged til Finans.

Mens danske produktionsvirksomheder i stigende grad tager robotteknologien til sig, når lagerlogistikken skal optimeres, oplever Jørgen Flemming Ladefoged, at detailhandlen halter bagefter. Og det kan altså blive afgørende, hvis den amerikanske handelskæmpe sætter fod på dansk grund.

- Det hele handler om fart og lave omkostninger. Hvis ikke lageret er automatiseret, skal netbutikken aflønne langt flere lagermedarbejdere, der skal finde alle pakkerne manuelt. Det er der simpelthen ikke råd til, hvis man skal konkurrere mod Amazon, siger Jørgen Flemming Ladefoged.

Endnu har Amazon ikke meldt noget officielt ud om, hvornår man kan forvente en dansk webshop, men ifølge Finans gætter flere eksperter på, at det sker inden udgangen af 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078