23948sdkhjf

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Iværksætter er begyndt i Jylland, men vil brede sig
Ricky Thygesen har været iværksætter, siden han var 23 år. Dengang brugte han sin uddannelse som maskintekniker og lavede tankanlæg til blandt andre Arla med en skolekammerat i deres firma Beritech.

Siden har han solgt sin andel af firmaet, der voksede sig stort med 25 ansatte, og begyndte at arbejde som konsulent for andre virksomheder. En periode blev han ansat som direktør i en større it-virksomhed, men i dag er han vendt tilbage til det, der virkelig driver ham. Iværksætteri.

- Man lever både livet i bølgedale og på bølgetoppe som iværksætter. Det skal forstås på den måde, at man kan være helt nede og tænke, det hele er noget lort, sekundet efter kan man være helt oppe at ringe, fordi en kunde er vendt tilbage. Man kan virkelig mærke, man lever.

- Det udvikler sig til et drug. Man kan ikke undvære det, og man skal have noget mere. Man får lov at mærke succesen. Da jeg var ansat et andet sted, så var der et high five, hvis der skete noget godt. Der er en helt anden entusiasme, når man er selvstændig, siger han.

Sammen med Søren Møller har Ricky Thygesen kastet sig ud i et nyt eventyr med takeaway-appen Waiteer, hvor brugerne kan bestille mad ud af huset fra cafeer og restauranter. Konceptet kom på plads for små to år siden.

- Det er en app, hvor man kan bestille bedre takeaway. Altså takeaway, hvor der er gjort lidt ekstra ud af det. Gode råvarer og et godt håndværk. Det er fra dem, der går op i at lave det ekstra lækkert. Der er nogle, som bruger begrebet "ærlig mad", forklarer Ricky Thygesen.

Han er overbevist om, der er et behov for flere alternativer til den usunde og klassiske takeaway.

- Vi får allesammen mere og mere travlt. Vi vil gerne flere og flere ting, så udviklingen går hen mod, at vi gerne vil have noget nemt. Samtidig er vi blevet mere bevidste om, at vi skal spise ordentlig mad og sund mad. Så derfor tror jeg, at Waiteer har succes, for der kombinerer vi det med takeaway, siger han.

Taxi og cykelbude

På nuværende tidspunkt er der cirka 40 madsteder på appen i Aalborg, og det er alt fra Caspars til We Do Burgers, We Feat og Mortens Kro.

En udfordring, der relativt hurtigt meldte sig på banen for makkerparret, var udbringningen. Det skulle ikke blive dyrt for brugerne, men omkostningerne skulle stadig holdes inden for en vis grænse, hvis der skulle kunne laves et overskud. Derfor samarbejder Waiteer med Dantaxi, der leverer maden. Som noget helt nyt har virksomheden nu desuden ansat tre cykelbude.

Aalborgenserne var de første, der fik lov at benytte Waiteer, og den er blevet taget rigtig godt imod. Flere og flere restauranter og cafeer melder sig klar, og antallet af bestillinger fra brugere vokser dag for dag. Derfor er Aalborg-virksomheden i gang med at udvide til Aarhus, og planen er, at hele Norden skal kunne bruge appen i fremtiden.

- Vi går efter Danmark, Norge og Sverige, og det er det, vi vil kalde vores hjemmemarked. Så i første omgang er det Aalborg og Aarhus. Derefter Odense, København og provinsbyerne, og så Sverige og Norge, siger Ricky Thygesen.

- Vi håber, at Waiteer begynder at lave overskud sidst på året. Det tager tid og kræver penge, og derfor har vi også mange investorer inde over. Vi er i tæt dialog med investorer fra både Aarhus og København, fortæller han.

I fremtiden vil udvalget af mad på appen også blive større. Waiteer vil nemlig fremadrettet satse på både takeaway og færdigretter, der er nemme lige at varme.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156