23948sdkhjf

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Danmark har i denne omgang høstet Michelinstjerner til 28 forskellige restauranter. Det skaber ikke kun jubel hos restauranterne. Også de danske fødevareproducenter jubler over de mange danske Michelinstjerner.

Mange af dem var samlet på Aarhus Rådhus, hvor de, sammen med topkokke, den danske madbranche og madinteresserede borgere, fulgte uddelingen af de eftertragtede stjerner.

Astrid Knudsen, medindehaver af Gartneriet Sommergrønt ved Hadsten, var en af dem. Hun leverer, sammen med sin mand, friske grøntsager til en række danske toprestauranter.

- For en lille producent som os er det altafgørende at have tætte samarbejder med restauranter, som efterspørger de specielle grøntsager, vi producerer. Vi har jo kun en meget lille produktion, som ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke der var Michelinkokke, som gik så meget op i råvarerne, som de gør, siger Astrid Knudsen.

En af de restauranter hun samarbejder med, er Restaurant Domestic fra Aarhus, som generobrede deres Michelinstjerne. En stjerne, der er kommet i hus på grund af et tæt
samarbejde med de lokale producenter.

- Den her stjerne er lige så meget til de leverandører, vi hver dag arbejder sammen med. Vores restaurants DNA er bygget op omkring et tæt samarbejde med lokale producenter, så vi ville ikke eksistere, hvis de ikke eksisterede, siger Christian Neve, restaurantchef hos Domestic.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062