23948sdkhjf

Arla hælder milliarder i danske fabrikker

I år vil mejerigiganten Arla Foods investere tæt ved 3,5 mia. kr., hvoraf halvdelen går til udvidelser af koncernens danske mejerianlæg. Det er det største investeringsbudget i koncernens historie, skriver Finans.

Arla har i forvejen i 2018 næsten fordoblet sine investeringer, og nu løftes niveauet igen en smule.

- En stor del af investeringerne bliver kanaliseret ind i udvidelser af fabrikker, som øger vores kapacitet til at eksportere mejerivarer til fjerne markeder uden for Europa, fortæller Arlas administrende direktør Peder Tuborgh til Finans.

I budgettet er ikke indregnet udgifter til opkøb, herunder opkøbet af et ostemejeri i Bahrain, som Arla for nyligt meldte ud.

Arla planlægger at bruge 1,7 mia. kr. af budgettet på selskabets danske mejerianlæg i 2019, og en stor del sættes i datterselskabet Arla Foods Ingredients, AFI.

Selskabet, der producerer mælkepulver, valleproteiner og laktose på flere fabrikker i Vestjylland, investerede i en række udvidelser af kapaciteten i 2018, og i 2019 skal der bruges yderligere 600 mio. kr. på udvidelser.

Arla vil også spendere på produktionen af skyr på mejeriet i Hobro, ligesom en ny tysk mælkepulverfabrik også er på tegnebrættet, skriver Finans.

Kilde: Finans

Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188