23948sdkhjf

Vegetarisk Forening: Der findes allerede kriterier for vegetariske fødevarer

Det forlød i sidste uge, at der nu skal arbejdes på en fælles international ISO-standard for vegetariske og veganske fødevarer.

I den forbindelse udtalte Dansk Standard, at motivet er, at det kan være svært at finde ud af, om et produkt er vegansk eller vegetarisk, og at der mangler fælles retningslinjer.

I Dansk Vegetarisk Forening er man dog uenige i den udlægning, fortæller organisationen i en pressemeddelelse. 

- Der findes allerede klare definitioner, som danner grundlag for både den europæiske og den danske mærkningsordning. Vores paraplyorganisation, European Vegetarian Union (EVU), er enige med brancheorganisationen FoodDrinkEurope, som repræsenterer det europæiske fødevareerhverv, om disse definitioner. De samme definitioner er desuden gjort til gældende lov i Tyskland, og der arbejdes på at få EU-Kommissionen til at vedtage dem, siger Mie Nordly, erhvervschef i Dansk Vegetarisk Forening.

- En ISO-standard giver kun mening, hvis den baserer sig på de gældende, veletablerede definitioner. Ellers vil det skabe forvirring og gå ud over troværdigheden for producenter, som benytter ISO-standarden fremfor de officielle definitioner, siger hun. 

Hun opfordrer derfor det danske fødevareerhverv til at basere sig på de gældende definitioner samt kontakte Dansk Vegetarisk Forening hvis man er i tvivl.

Dansk Vegetarisk Forening rådgiver løbende alle aktører i dansk erhvervsliv om definitioner og markedsføring af vegetariske og veganske produkter.

Foreningen administrerer i Danmark den danske mærkningsordning Det Grønne Hjerte, som anvendes af 35 fødevareproducenter på cirka 400 forskellige produkter.

Ifølge en landsdækkende måling fra Coop Analyse kender 21 % af befolkningen – og 35 % af unge mellem 15 og 34 år – Det Grønne Hjerte.

Siden begyndelsen af 2019 er foreningen desuden, som den danske repræsentant for European Vegetarian Union (EVU), begyndt at administrere den europæiske mærkningsordning V-Label.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109