23948sdkhjf

Naturmælk: - Ingen tvivl om, at den økologiske udvikling er med os

Det økologiske mejeri Naturmælk har fået integreret Øllingegaard i forretningen og kan fremlægge regnskab med overskud og kraftig vækst i omsætningen. 

Vi har talt med direktør Leif Friis Jørgensen:

Hvorfor går det så godt for Naturmælk? 

- Ja ja, det går fornuftigt. 

Så må jeg spørge på jysk; hvorfor går det så fornuftigt? 

- Af flere grunde. Vi har haft et par år med gode priser på økologisk mælk. Og så investerede vi i et mejeri (Øllingegaard, red.) for et par år siden, og fusionerede den ind i virksomheden på et tidspunkt, hvor der var lidt uro på mejerimarkedet. Men nu er virksomhederne fuldt integrerede, og vi har hentet de forventede gevinster, så vi kan tjene på mejeriet nu. Så det år, vi har haft nu, vil jeg ikke se på som et succes-år, det skulle gerne være et normalt år. 

Hvad er det målet, at normalen skal være? 

- Vores mål er at have en soliditet på den rigtige side af 30 procent. Vi nærmer os 400 millioner kroner i omsætning, og så skal vi også have overskud til at konsolidere os og investere og belønne vores landmænd. Vi har to regnskaber - mejeriets og vores landmænds - og begge skal have det godt. 

I er vel godt hjulpet af, at miljødebatten og det økologiske marked vokser og vokser? 

- Ingen tvivl om, at den økologiske udvikling er med os. Den udvikling har vi også selv været med til at påvirke - vi har trods alt været med i 25 år. Vi har været med til at synliggøre kvaliteterne ved de økologiske produkter, så kunderne har en villighed til at betale for det. Men det er helt klart, at vi mærker udviklingen. Der er jo ikke et år uden, at det økologiske marked vokser. Selv under finanskrisen tabte økologien ikke terræn, men gik bare lidt mindre frem. 


Hvad kan rokke ved jeres fornuftige udvikling? 

- Som fødevarevirksomhed er der en helt række påvirkninger, der kommer udefra - det er ikke unikt, at der kommer udfordringer udefra, som påvirker virksomheden og kan true en succes. Derfor skal vi sikre os, at vi har en velkonsolideret virksomhed. Så vi er herre i eget hus, og det er ledelsen og bestyrelsen, der bestemmer kursen - er vi ikke konsolideret, er det den finansielle sektor, der kommer ind og tager styringen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125