23948sdkhjf

Rumænere får pant i omstridt slikgrossists gård

Den store slikgrossist David Yüksel har stadig ikke efterbetalt en halv million kroner til rumænske arbejdere, selvom han er dømt til det. Nu har fogeden været forbi hans ejendom.

En gård vurderet til 7,1 millioner kroner på Harløsevej i Hillerød. Det har tre rumænske slikarbejdere nu fået pant i. Det fremgår af udskrifter fra Tinglysningsretten, som Fagbladet 3F har set.

Østarbejderne har fået pant i gården, fordi deres tidligere chef og medejer af ejendommen personligt skylder dem pengene efter lønsnyd. Det drejer sig om en af Danmarks største slikgrossister, David Yüksel.

De rumænske slikarbejdere har fået tinglyst pant i ejendommen for i alt 521.140 kroner med det formål at få sikkerhed for deres tilgodehavende hos David Yüksel.

Det er fagforeningerne 3F Frederiksborg og HK København, som har rejst retssagen og pudset fogeden på slikgrossisten.

- Vores medlemmer er blevet udnyttet på groveste vis, og vi er tilfredse med, at de nu har fået udlæg i arbejdsgiverens gård. Det er en sej kamp at sikre, at medlemmerne får den løn, de er blevet snydt for. Vi er oppe imod en arbejdsgiver, der ved, hvordan man kan forhale processen med at betale sin gæld. Reglerne burde strammes, så det ikke kunne lade sig gøre. Vi stopper ikke, før vores medlemmer har fået deres betaling, siger Elaine Larsen, faglig sekretær hos 3F Frederiksborg.

Fagbladet 3F afslørede i sommeren 2014, at en flok rumænere havde dårlige lønforhold hos slikgrossisten, der dengang leverede varer til blandt andet Tiger-butikkerne. Østarbejderne fik ikke den betaling, de var lovet ifølge deres ansættelseskontrakter.

I maj 2016 dømte Københavns Byret både David Yüksel personligt og tre relaterede selskaber til at betale i alt godt 714.000 kroner til seks rumænere samt for sagsomkostninger til fagforeningerne 3F og HK, der har henholdsvis fem og et medlem i sagen.

David Yüksel og de tre selskaber ankede byrettens dom. Men de tre selskaber kom under konkurs, og deres kurator ønskede ikke at fastholde anken. Selskaberne har intet betalt af det beløb, de i byretten blev dømt til at betale.

David Yüksels ankegebyr på godt 3.000 kroner blev to gange ikke betalt til Østre Landsret til tiden. På den baggrund afviste landsretten i juni 2018 slikgrossistens anke. Det betyder, at byrettens dom i sagerne står ved magt.

I slutningen af januar 2019 var slikgrossisten indkaldt til møde i fogedretten i Hillerød. Men mødet blev aflyst, fordi han er udrejst til Nice i Frankrig.

I slutningen af februar var fogeden på besøg på gården, hvor der blev foretaget udlæg i den faste ejendom, som han ejer sammen med sin hustru og forretningspartner, Mette Yüksel.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få kommentarer fra David Yüksel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141