23948sdkhjf

Pandora-boss: Vores nedtur er selvforskyldt

Pandoras midlertidige topchef håber, at smykkeselskabet kan komme på ret køl i løbet af få kvartaler

Pandora står over for noget nær et årti med faldende salg i sine eksisterende smykkebutikker.

Sådan lyder den kontante advarsel i en analyse, som storbanken SEB for nylig har præsenteret for sine investorer. Det skriver Finans.

Analysen har vakt opsigt blandt institutionelle investorer, fordi den er udarbejdet af Magnus Thorstholm Jensen, der frem til december 2018 var vice president i Pandora.

- I 2019 forventer vi, at like-for-like bunder i minus 9 pct., men vi forventer, at det vil forblive i negativt territorium indtil 2028, skriver Thorstholm Jensen i analysen, som Finans er i besiddelse af.

Like-for-like er et udtryk for udviklingen i salget i en detailkædes eksisterende butikker, og den negative udvikling har kostet Pandora-aktien ca. to tredjedele af kursen siden toppen i 2016.

Ifølge Magnus Thortholm Jensen er Pandoras storsælgende charms hastigt på vej af mode.

- Vi tror ikke, at andre kategorier kan erstatte det faldende salg af charms. På grund af Pandoras betydelige eksponering over for egne butikker vil det også have en væsentligt indvirkning på lønsomheden, skriver han i analysen.

Pandoras midlertidlige topchef, finansdirektør Anders Boyer, erkender over for Finans, at Pandora har nogle store udfordringer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094