23948sdkhjf

Britisk dokumentar afslører kinesisk snyd via Ebay og Amazon

Dansk Erhverv har flere eksempler på snyd med moms fra platforme og udenlandske netbutikker og har rejst sagen for Skatteministeriet.

E-handlen fra Kina stormer frem og antallet af pakker sendt fra Kina til danske forbrugere er 3-doblet på kun 3 år, så der sidste år landede mere end 43.000 pakker hver eneste dag.

Det er ikke et problem, at der er konkurrence fra udenlandske netbutikker og platforme, skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse, men det bliver et problem, når der snydes med momsen og når andre regler om f.eks. produktsikkerhed ikke respekteres.

Det udsætter danske virksomheder for urimelig konkurrence, påpeger Dansk Erhverv.

Nemt at snyde via platformenes markedspladser
BBC har i en dokumentar vist, hvordan kinesisk baserede forhandlere snyder med momsen når de sælger via Amazon og Ebays markedspladser.

Det fremgår af dokumentaren, at 60 procent af de mest sælgende kinesiske virksomheder på britisk Amazon ikke har et gyldigt momsnummer. 

I dokumentaren opretter BBC-journalisten en fiktiv virksomhed, rejser til Hong Kong hvor han får kontakt med en shippingagent, som indvier ham forskellige nemme metoder til at importere og sælge varer i EU uden at betale hverken moms eller told. 

Problemet findes også i Tyskland.

Dokumentaren refererer til en tysk undersøgelse der viser, at ud af 15.000 kinesiske forhandlere registreret på Amazons tyske markedsplads har kun hver tredje angivet et momsnummer.

EU-regler skal stoppe snyd fra 2021
Amazon har på kort tid opnået en stor markedsandel og står f.eks. for 40 pct. af al online handel i Tyskland og 50 pct. i UK og Ebay er ligeledes stor andel. Det har altså stor betydning, hvis der foregår snyd med moms på disse markedspladser. 

Platformene har hidtil kunnet henholde sig til, at de kun er formidlere. Men EU-landene har vedtaget, at platformene fra 1. januar 2021 skal sikre, at der betales moms, når der sælges via deres markedspladser. 

I 2021 fjernes momsbagatelgrænsen på 80 kr. også. Det betyder, at netbutikker og platforme fra 3. lande enten kan vælge frivilligt at betale moms eller også vil deres kunder blive pålagt at betale Post Nords administrationsgebyr på 160 kr. for at Post Nord gør det.

Har du eksempler på snyd?
Hvis du oplever eksempler på snyd med moms fra udenlandske netbutikker eller platforme, så vil Dansk Erhverv, meget gerne høre fra dig. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11