23948sdkhjf

Huslejer og kvindetøj trækker inflationen sydover

Forbrugerpriserne steg mindre i februar end i januar. Specielt tøj og bolig trak ned, viser nye tal.

Forbrugerprisindekset, der måler inflationen, var mere afdæmpet i februar end i januar. Blandt andet husleje holdt stigningerne tilbage.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Inflationen i februar var 1,1 procent mod 1,3 procent i januar.

- Det er i høj grad prisændringer inden for beklædning og fodtøj samt fritid og kultur, der trækker den årlige stigning i februar ned i forhold til januar. 

- Det er blandt andet prisændringer på tøj til kvinder, elektronik og charterrejser, der trækker årsstigningen ned, skriver Danmarks Statistik.

Specielt noterer Danmarks Statistik sig, at huslejerne steg 0,9 procent år til år. Det var den laveste stigning i mands minde.

- (Det, red.) er den lavest registrerede huslejestigning i forbrugerprisindekset siden 1978, hvor der findes offentliggjorte indeks for huslejeudviklingen. 

- Den lave huslejestigning skyldes blandt andet, at en række andelsboligforeninger har omlagt deres lån og derigennem opnået en lavere boligafgift, skriver Danmarks Statistik.

Eneste hovedgruppe, der trækker mere op i årsstigningen i forhold til januar, er transport. Her er det særligt prisstigninger på brændstof, der trækker op.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125