23948sdkhjf

Ny digital detailuddannelse ser dagens lys

2019 byder på lidt af en Danmarkspremiere. Det er nemlig i år, at de første elever er startet op på den helt nye uddannelse i Digital Handel.

Det fortæller Videncenter for Digital Handel i en pressemeddelelse. 

Firtal Web, Fitnessgruppen og Munk Store er nogle af de virksomheder, der har valgt at uddanne fremtidens digitale købmænd ved at sende elever på den nye uddannelse.

- Vi ansætter elever fra Digital Handel-uddannelsen, fordi det er fremtiden. De er med til at holde os opdateret, samtidig med de kommer med en interesse og et talent for handel. Hos os arbejder de med webshop og sociale medier, og de bruger det, de lærer på skolen, i praksis, siger Jens T. Liendgaard, Ejer af Fitnessgruppen A/S. 

Mangler din butik også digitale kompetencer?
Ifølge en analyse lavet af FDIH (Foreningen for Dansk Internethandel) vurderer knap halvdelen (44 procent) af de digitale virksomheder i Danmark, at de mangler digitale kompetencer hos deres nuværende medarbejdere.

Derudover har hver femte virksomhed ifølge analysen måtte opgive at ansætte, fordi de ikke kunne finde en medarbejder med de rette kompetencer (kilde: FDIH).

- Det ville ikke være så bekymrende, hvis virksomhederne bare kunne ansætte personer med de rette evner, men desværre har hver femte virksomhed opgivet at ansætte nye medarbejdere, fordi kvalifikationerne mangler. Der er altså generel mangel på digitale medarbejdere, og det er bekymrende, for det er i høj grad de digitale virksomheder, som vi skal leve af nu og i fremtiden, siger Niels Ralund, direktør i FDIH.

Digital Handel er en helt ny 2-årig handelsuddannelse, hvor størstedelen af uddannelsestiden foregår ude i en virksomhed.

Når eleven som afveksling er på skolebænken, kommer han/hun til at få al den nyeste viden om digital markedsføring, digital kundeservice, omnichannel og customer journey plus meget mere.

Uddannelsen er kommet til verden på baggrund efterspørgsel fra erhvervslivet og tilbydes på skoler overalt i landet.

Læs mere om den nye uddannelse her: digitalhandel.nu

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141