23948sdkhjf

Direktør og medejer kvitter køkkenkæde i vækst

Efter et års ejerskab siger Søren Overgaard farvel til Hanstholm Køkken

Det er slut med lange køre- og flyveture for Søren Overgaard, medejer og administrerende direktør i Hanstholm Køkken,

Det seneste år har han stået i spidsen for køkkenvirksomheden i Vildsund i Thy, siden han sammen med Carsten Andersen overtog ejerskabet af virksomheden i februar 2018.

Men selvom fabrikken ligger i det nordvestjyske, har Søren Overgaard boet i København. Dén geografiske udfordring er blevet for stor en mundfuld, og derfor forlader han nu Hanstholm Køkken.

Det fortæller til han Wood Supply fra sin bil på vej mod Vildsund fredag formiddag, hvor han kl. 10.00 orienterede medarbejderne om ejerskiftet.

- Vi har måtte erkende, at afstanden har været for lang. Vi kan ikke lægge den optimale energi og kraft i samarbejdet over en Skype-forbindelse, siger Søren Overgaard om det arbejde, han har lagt i virksomheden sammen med Carsten Andersen.

Selvom Søren Overgaard har været glad for sit arbejde og ejerskab i Hanstholm Køkken, er det ikke nok til, han vil forlade hovedstaden:

- Der er utrolig smukt i Thy, og jeg har haft nogle rigtig dygtige medarbejdere omkring mig. Men hele min familie, vennekreds og omgangskreds er i København, siger han.

Medejer overtager direktørposten
Beslutningen om at forlade Hanstholm Køkken er ifølge Søren Overgaard sket vældig udramatisk, og han forventer også fortsat at kunne holde kontakten til Carsten Andersen, som han har kendt i mere end 20 år.

Og netop Carsten Andersen bliver nu den nye administrerende direktør i Hanstholm Køkken.

Samtidig beholder han 50 procent af ejerskabet, mens Søren Overgaard har solgt sin aktiebeholdning på 50 procent til investeringsselskabet Esbjerg Brygge Invest.

- Det er aldrig rart at forlade noget, man har været glad for. Men hvis jeg blot stoppede som direktør og beholdte ejerskabet, ville jeg få svært ved ikke at blande mig. Med den her løsning kan Carsten Andersen få ro til at drive virksomheden, siger Søren Overgaard.

Et år med vokseværk
Trods den svære beslutning om at forlade Hanstholm Køkken kan Søren Overgaard gå fra virksomheden med visheden om, at han har været med til at levere gode resultater det seneste år.

Allerede da Carsten Andersen og Søren Overgaard overtog Hanstholm Køkken, havde virksomheden et solidt fundament, men i løbet af det seneste år er omsætningen vokset markant.

Samtidig har køkkenvirksomheden åbnet seks nye butikker og er dermed gået fra 13 til 19 forretninger over hele landet.

Søren Overgaard føler sig derfor også tryg ved at give ejerskabet videre og i stedet fokusere på det, der nu er i vente:

- Jeg kan ikke fortælle noget konkret om, hvad der skal ske, men jeg har været i branchen hele mit liv, og det regner jeg med at blive ved med. Der er rigtig mange spændende muligheder, men lige nu gælder det om at få afleveret stafetten, siger den afgående direktør, der er tidligere ejerleder i garderobemærket 3:Bo, som han ledede fra 1987 og frem til 2007. Efterfølgende vendte han et blødende minus hos JKE Design til overskud.

Selvom fremtiden lige nu er uvis for Søren Overgaard forventer han blandt andet at bruge en del af sin tid i sit eget investeringsselskab. Han fratræder officielt sin stilling som direktør og bestyrelsesmedlem 18. marts.

Partnerne har valgt ikke at offentliggøre købesummen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094