23948sdkhjf

Problematisk med udvidelse for Randers Storcenter

Randers Storcenter vil gerne udvide – men et flertal i Randers Byråd spænder ben for projektet.
Storcentret har et ønske om at udvide med 7.500 kvadratmeter. Dels for at tiltrække nye butikker, og dels så de nuværende butikker kan udvide. Men håbet om en udvidelse er nu lagt i graven af Randers Byråd, skriver Amtsavisen.

Ingen udvidelse
På mandagens byrådsmøde skulle politikerne tage stilling til en ændring af rammerne for detailhandlen i Paderup og midtbyen. De foreslåede ændringer indebar blandt andet at sænke loftet over det samlede butiksareal i Paderup, herunder helt at udelukke en udvidelse af Randers Storcenter, skriver Amtsavisen.

Det til trods for, at DEAS, der driver centret, har et konkret ønske om at bygge til. I et høringssvar skriver DEAS:

- Helt konkret er det ønsket fra Randers Storcenter at kunne udvide centeret med omkring 7.500 kvadratmeter til brug for store udvalgsvarebutikker på mindst 500 kvadratmeter i størrelse.

Politisk uenighed
Imod forslaget om at udarbejde en ny lokalplan, der indeholder et nej til udvidelse af Randers Storcenter, stemte Venstre og Dansk Folkeparti. Venstre mener, at indskrænkninger af centrets muligheder i sidste ende kan koste arbejdspladser i kommunen.

- Randers er i konstant konkurrence med Aarhus, Aalborg og andre kommuner på detailhandelsområdet. Fjerner vi Randers Storcenters muligheder for at udvide, så kan det på længere sigt betyde tab af arbejdspladser og dermed vækst i kommunen. Vi skal selvfølgelig sikre en balance mellem midtbyen og Paderup, men det bliver Aarhus og Aalborg der vinder, hvis vi begrænser udviklingsmulighederne i Paderup, skriver gruppeformanden for Venstre, Christian Brøns (V), i en mail, ifølge Amtsavisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094