23948sdkhjf

Coop skruer ned for sort energi - og op for sol

Coop udskifter op mod 100 olie- og gasfyr til varmepumper inden udgangen af 2020 - og laver de første 30 solcelleanlæg.

Nu tager Coop næste skridt for at reducere energiforbrug og minimere klima-belastningen.

De sorte energislugende olie- og gasfyr bliver udskiftet med de meget mere klimavenlige grønne varmepumper og solcelleanlæg.

Coop er allerede indehaver af Danmarks største energicertificering, efter at Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen også blev ISO 50.001 certificeret i december 2018 ligesom fakta og Irma allerede var det.

Selv om Coop de sidste 2 år har reduceret koncernens energiforbrug med over 13 procent, er man ikke færdig med at igangsætte nye initiativer til at indfri de ambitiøse klimaambitioner.

- Verdens store udfordring er klimaet. Ungdommen demonstrerer verden over for at vække politikere og virksomheder. Coop ønsker at vise vejen for initiativer der kan bremse klimaforandringerne og dette er endnu et eksempel på de store ambitioner, vi har på området. Det forventer vores kunder også når de handler i Danmarks mest ansvarlige dagligvarevirksomhed, siger Peter Svendsen, der er chef for energi og grøn omstilling.

En investering på 50 mio. kroner

Coop forventer at lave 30 solcelleanlæg i egne butikker. I det omfang det er muligt, skal varmepumper og solcellerne placeres ved samme butik.

I alt er der tale om en investering på ca. 50 mio. kroner, når der inkluderes de selvstændige brugsforeninger. De nye investeringer har en væsentlig miljøeffekt og så er der også god økonomi i det.

- Vi installerer solcelleanlæg, der producerer et forbrug, som svarer til det forbrug varmepumperne bruger. Dermed går vi fra den sorte til den grønne energikilde. I alt sparer de samlede tiltag 5.000 tons CO2 udslip om året. Målet er, at vi kan erklære os fri for fossile brændsler i Coops butikker inden udgangen af 2020, siger Peter Svendsen.

Coop begynder indenfor de kommende måneder at installere varmepumper og solcelleanlæg, og det hele vil være etableret inden udgangen af 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141